Vesti

Vodič za zapošljavanje u inostranstvu: Vaš saveznik u borbi protiv prevara i zloupotreba

28.04.2023.
2 min

Ako planirate da se zaposlite u inostranstvu, potrebno je da preduzmete sve korake da se dobro informišete o važnim detaljima u vezi sa ovim procesom.

Vodič za zapošljavanje u inostranstvu: Vaš saveznik u borbi protiv prevara i zloupotreba

U tu svrhu, sajt Poslovi Infostud i agencija Astra pripremili su „Vodič za zapošljavanje u inostranstvu, koji pruža korisne savete i informacije koje vam mogu pomoći da se snađete u ovom procesu. Ovaj vodič nudi praktične savete o tome kako da proverite legalnost agencije za zapošljavanje, kao i informacije o kompaniji u kojoj biste radili. 

Pored toga, u vodiču su date informacije o tome gde i kako da dobijete besplatnu pravnu pomoć, kao i lista ambasada i migracionih centara koji vam mogu pomoći u ovom procesu 

Takođe, on vam nudi mogućnost da bolje proverite potencijalnog poslodavca i način na koji treba održavati kontakt sa prijateljima i članovima porodice. U voduču se nalazi šest bitnih koraka koje treba pratiti, kao i brojne korisne linkove koji će vam pomoći da proverite zakonodavstvo zemlje u koju idete. 

Ceo vodič je u pdf formatu, pa ga lako i jednostavno možete preuzeti sa sajta Poslovi Infostud. 

Ako razmišljate o odlasku u inostranstvo radi karijere, važno je da budete odgovorni prema sebi i pažljivo se informišete pre donošenja odluke. Vodič za zapošljavanje u inostranstvu je alat koji vam može pomoći pri ovoj odluci i da uz pomoć njega donesete najbolju moguću odluku. 

Kopiraj link