Vesti

Vruća stolica 2022.

10.05.2022.
4 min

FON-ov centar za razvoj karijere je neprofitna studentska organizaciju koja pruža mogućnost za razvoj, implementaciju i usavršavanje stvaralačkog, preduzetničkog i naučnog potencijala studenata Fakulteta organizacionih nauka kao budućih stručnjaka iz oblasti menadžmenta i informacionih  tehnologija kroz saradnju sa privrednim, naučnim, državnim i drugim institucijama, kao i istaknutim pojedincima i ekspertima. 

Vruća stolica 2022.

Jedan od naša četiri projekta je Vruća stolica. Bavi se upoznavanjem studenata sa svetom biznisa u koji treba da zakorače nakon završetka fakulteta, a zahvaljujući savetima odabranih stručnjaka pomaže delegatima da prebrode nesigurnosti i tremu i na taj način dostignu svoj pun potencijal i zasijaju na prvom intervjuu. 

Ove godine projekat se sastoji iz tri dela i trajaće tri dana:

Biznis scena pod reflektorima – sklad mentalnog zdravlja i uspeha (I dan, 19. maj, MTS D vorana)

Ove godine, Biznis scena će se baviti važnim temama značajnim za mlade i njihov dalji put i razvoj iz različitih perspektiva o kojima se retko govori, a sa kojim se većina zaposlenih i onih koji ka tome teže, neizbežno suočavaju.

Zašto?

Svesni smo da se uglavnom promovišu i plasiraju biznis i uspeh po svaku cenu, a da se sve negativne posledice na putu ka tom idealu uspeha zanemaruju i izbegavaju. Upravo zato što smo i sami studenti različitih godina, smatramo da je potrebno skrenuti pažnju i posvetiti više vremena psihološkoj strani cele biznis priče, kako bi na taj način pokušali da smanjimo anksioznost, depresiju i psihički umor ili bar prebacimo fokus na njih.

Predavanja će biti fokusirana na značaj psihološkog aspekta i mentalnog zdravlja, redukovanju stresa, ishrani, disanju i dikciji, pronalasku motivacije, ne opterećivanju privatnog poslovim životom i na mnoge druge teme. Delegati će imati priliku da iz prve ruke dobiju kratke trikove i značajne savete kako da u momentu promene psihološko stanje i izbegnu da dođe do burnout-a, koji postaje sve veći problem kako na poslu tako i u životu mladih uopšte. Takođe, imaće priliku da čuju životne puteve mnogih uspešnih ljudi, koji su njihovi uslovi uspeha, kao i to koja je njegova cena, koje su to stvari kojih su se morali odreći zarad istog i kako balansirati posao sa životom.

Radionice – “Mali priručnik za veliki uspeh” (II dan, 21. maj, Startit Centar Beograd)

Drugi dan namenjen je radionicama za sticanje znanja i veština, prikupljanju saveta i trikova neophodnih da se kandidat u potpunosti spremi za intervju za posao, kako psihički tako i fizički.

Isto tako svesni smo da je intervju i razgovor sa kompanijom jedan od izvora velikog stresa, treme, nervoze i pritiska kod kandidata. Upravo zato će  predstavnici HR sektora u komapnijama na radionicama, iz prve ruke davati veoma korisne savete i otkrivati “tajne” procesa regrutovanja, koje su ključne stavke u CV-u, kao i ključne karakteristike ličnosti koje ih na prvu privuku ili odbiju kod kandidata.

Od ostalih teme koje će se obrađivati, istakli bi i samopouzdanje, javni nastupi, pisanje CV-a, kreiranje dobrog LinkedIn profila koji danas postaje sve veća zamena za tradicionalni CV, trikovi za isticanje među mnogobrojnom konkurencijom i prilagođavanje novom okruženju.

Simulacija intervjua za posao i sajam kompanija (III dan, 22. Maj, Hotel Moskva)

Za sam kraj ostavili smo Sajam najvećih kompanija u regionu koje pokrivaju svaku tržišnu sferu marketinga, HR-a, IT-a i ostalih sektora, simulaciju  intervjua sa njihovim predstavnicima, priliku za razbijanje treme, privikavanje na drugačiju vrstu razgovora, priliku koja će delegatima pored jedinstevnog i vrednog iskustva koje će im značiti prilikom pravih razgovora za posao, obezbediti i mogućnost da saznaju sve o kompanijama, njihovim programima praksi i ostave dobar utisak o sebi koji će im potencijalno koristiti u budućnosti. 

Predstavnici kompanija će imati CV svakog delegata i na taj način znati u kom smeru voditi simulaciju razgovora za posao, u skladu sa njihovim  postignućima i radom. Ovde će najbolji delegati imati i priliku da potencijalno dobiju praksu, ukoliko se dobro pokažu na simulaciji intervjua. A samo neke od kompanija koje će se naći u velikoj sali hotela Moskva jesu Delta Holding, Ikea, Galeb, Carlsberg, MSG, Startuj i mnoge druge.

Kopiraj link

Slični tekstovi

Besplatno predavanje u SKC-u: Otkuljučaj svoje intelektualne potencijale
11.05.2018.
1 min

Besplatno predavanje u SKC-u: Otkuljučaj svoje intelektualne potencijale

Vesti
Case Study Show 2022
17.02.2022.
4 min

Case Study Show 2022

Vesti
Milica i Darko prošli studentsku praksu u NIS-u, a potom dobili i posao u toj kompaniji
25.04.2024.
9 min

Milica i Darko prošli studentsku praksu u NIS-u, a potom dobili i posao u toj kompaniji

Vesti