Vesti

Završena prva faza Unija Izazova 2021

22.12.2021.
4 min

U protekla dva meseca računovodstvena kuća Unija je organizovala svoje prvo takmičenje za studente i učenike pod nazivom „Unija Izazov“ te privela kraju prvu fazu navedenog takmičenja. Pravo učešća su imali pojedinci ili timovi mladih između 18 i 25 godina. U prvoj fazi, koja je finalizovana u decembru 2021. godine, učesnici su se takmičili lokalno - unutar svojih država.

Završena prva faza Unija Izazova 2021

Foto: Startuj.infostud.com (Shutterstock)

Ukupna vrednost dodeljenog nagradnog fonda je 12.000 EUR, a priliku da osvoji i dodatnih 5.000 EUR i postane regionalni pobednik ovog takmičenja imaju timovi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Srbije, u januaru 2022. godine.

Osnovni cilj Unija Izazova 2021 je upoznavanje mladih sa radom modernih računovodstvenih kompanija, kao i sticanje posebnih znanja i veština praktičnim delovanjem. Takmičenje, pored vredne nagrade nudi i izvanrednu šansu za najbolje učesnike koji će imati mogućnost zaposlenja unutar kompanije. 

Titulu najboljih u Sloveniji poneli su studenti Timotej Giacomelli i Domen Flakus Bosilj.

Tim srednjoškolaca iz Goražda „Inovativci“ kreirao je najbolji Biznis plan u Bosni i Hercegovini. Irma Pjano i Fadil Peštek poručili su: „Unija Izazov bio je u pravom smislu te reči "izazov" za nas, budući da smo učenici srednje škole. Ovo takmičenje predstavlja veliko iskustvo za sve učenike koji planiraju studirati ekonomiju.“

Tim Univerziteta Singidunum Beograd pobednički je tim u Srbiji. Tim čine Mića Mišljenović, Emilija Ljubinković i Stefan Milan Paunović Mirić. Iz ovog tima su poručili: „Na takmičenje bih se definitivno ponovo prijavio. Smatram da smo mi kao pobednici ovog takmičenja ambasador istog i rado ću preporučiti prijateljima.“

U Severnoj Makedoniji studentkinje Natalija Atanasova i Sanja Velkakova proglašene su kao pobednice Unija Izazova. „Takmičenje je bilo prava prilika da pokažemo svoje veštine pisanja biznis plana i iskoristimo svoje fakultetsko obrazovanje. Radujemo se regionalnoj utakmici za koju sigurno znamo da će biti neverovatno iskustvo. Kompanija Unija Smart Accounting, koja je organizovala Izazov zaslužuje da bude promovisana među svim generacijama, jer nudi sjajnu priliku za rast i razvoj u poslovnom svetu“, podelile su sa nama ove dve studentkinje.

Tea Augustinović i Lucija Kovačević, studentkinje treće godine ekonomije i poslovne ekonomije u Rijeci, pobednice su Izazova u Hrvatskoj. „Od takmičenja smo očekivale novo poslovno iskustvo tako je i nova znanja koja će nam pomoći u daljnjem radu i obrazovanju. Zadovoljne smo iskustvom i radujemo se regionalnom takmičenju“, poručile se ove dve mlade studentkinje.

Magistrant Ekonomskog fakulteta u Podgorici, Armin Erović najbolji je učesnik Unija Izazova u Crnoj Gori. Armin je istakao: „Mnogo mi je drago da se ovakav vid takmičenja uopšte održao, a posebno bih istakao da je Unija Grupa, kao pokretač same ideje još jednom pokazala zašto se nalazi na liderskoj poziciji u svojoj branši. Naravno, osim konstantnog napredovanja same Grupe, Unija razmišlja i o budućnosti i primeni različitih tehnoloških rešenja u poslovanju, i time nudeći novi doživljaj kako svojim klijentima, tako i svojim zaposlenima, obučavajući ih da rade u skladu sa kretanjima na tržištu.“

Druga faza takmičenja je regionalni izbor najboljeg Biznis plana na kojem će učešće uzeti pobednici prve faze takmičenja Unija izazova 2021. Ova faza takmičenja će zbog epidemiološke situacije biti održana online. 

Iz Unije su poručili da je ovo jedinstveno takmičenje mladima pružilo mogućnost da iskažu svoje ideje, ali i da se istaknu među vršnjacima i budu primećeni od strane potencijalnih poslodavaca. Posebno su ponosni na mlade koji su će sutra biti i okosnica poslovnog života i koji će, sa ovakvim entuzijazmom, graditi svoje uspešne poslovne priče. Svesni svoje pozicije žele graditi nove prilike za mlade i ulagati u njihovo znanje i edukaciju smatrajući da su ovakve aktivnosti upravo ono što mladima nedostaje u formalnom obrazovanju.

Kopiraj link

Slični tekstovi

Studenti rešili poslovni problem i dobili besplatno usavršavanje u Varšavi
06.03.2017.
1 min

Studenti rešili poslovni problem i dobili besplatno usavršavanje u Varšavi

Vesti
#HowTo Festival znanja i veština u trendu
25.11.2022.
4 min

#HowTo Festival znanja i veština u trendu

Vesti
NIS te zove, javi se: Andrijana i Filip rekli “Halo” i iskoristili svoju šansu 
12.04.2024.
9 min

NIS te zove, javi se: Andrijana i Filip rekli “Halo” i iskoristili svoju šansu 

Vesti