Vesti

Zbog čega su master studije na Politecnico di Milano idealan izbor?

22.01.2021.
3 min

Odlazak u inostranstvo na master studije jedna je od najvažnijih životnih odluka. Treba uzeti u obzir mnoge parametre: cenu studija, poziciju odabranog univerziteta na internacionalnoj rang listi, broj raspoloživih stipendija, kao i broj programa na kojima se nastava odvija na engleskom jeziku. Šta vam može ponuditi grad u kom se univerzitet nalazi? Da li vam fakultet pomaže da nakon studija pronađete zaposlenje u struci?

 

Politecnico di Milano

 

Već godinama unazad Politecnico di Milano najčešći je izbor naših studenata upravo zbog toga što su odgovori na sva ova pitanja više nego pozitivni.

 

  • ŠKOLARINA za master studije iznosi samo 3.900€ godišnje
  • MEĐUNARODNI RANKING - Politecnico di Milano nalazi se među prvih 20 na rang listi svetskih univerziteta u sve tri oblasti specijalizacije: 17. u inženjeringu, 9. u arhitekturi i 5. u dizajnu.
  • STIPENDIJE - Najboljim studentima  Politecnico di Milano dodeljuje PLATINUM stipendije u iznosu od 13. 886€ godišnje. Studenti koji dobiju GOLD stipendiju u iznosu od 8.886€ godišnje imaju pokrivene troškove smeštaja u studentskom kampusu, kao i plaćenu školarinu. SILVER stipendija pokriva troškove školarine. STIPENDIJE su namenjene studentima koji dolaze iz zemalja van Evropske unije. Za dodelu stipendije nije potrebno posebno aplicirati, svi kandidati prijavljeni za upis na Master studije su automatski uzeti u obzir i za dodelu stipendije.
  • MILANO je industrijska metropola Italije, jedan je od privredno najznačajnijih gradova Evrope. Od oko 200 najvećih preduzeća Italije, skoro polovini je sedište upravo u Milanu. Milano je centar mode i dizajna, ekonomski motor Italije, grad neverovatnoih mogućnosti za zaposlenje i stručnu praksu.
  • ZAPOSLENJE - Prema poslednjim istraživanjima 70% diplomiranih studenata na Politecnico di Milano nalazi posao u roku od tri meseca, a 90% u roku od šest meseci. Specijalizovani "Career Service" centar održava kontakte sa sektorom industrije i biznisa, nudeći diplomcima preko 200 poslovnih ponuda mesečno.
  • SMEŠTAJ - Studentima se nudi smeštaj po povlašćenim cenama u nekom od studentskih domova, a cene smeštaja kreću se oko 300€ mesečno. Studenti koji dobiju PLATINUM ili GOLD stipendiju imaju pokrivene troškove smeštaja.

 

Zbog svega ovoga Politecnico di Milano je IDEALAN IZBOR univerziteta za upis master studija.

 

PRIJAVE za upis na prvi semestar traju do 9. marta 2021. godine. Pre pristupanja prijavnom procesu potrebno je obratiti se na adresu polimi@studije.info radi registracije kandidata (možete pisati na svom maternjem jeziku). Naknada za prijavu iznosi 50€.

 

POČETAK NASTAVE  - septembar 2021. godine

 

Prof. Ivan Mangov dugogodišnji je predstavnik Univerziteta Politecnico di Milano za Srbiju, Crnu Goru i BiH. Za dodatne informacije o stipendijama i asistenciju prilikom konkurisanja, kao i obaveznu registraciju kandidata, pišite na adresu polimi@studije.info. Stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja, pomoć i nedoumoice u vezi sa prijavnom procedurom i studijama na Politecnico di Milano.

 

 

Kopiraj link