Vesti

Ženska inicijativa ohrabrila 18.000 studentkinja na 15 fakulteta

02.11.2023.
3 min

Libress se uz Žensku inicijativu angažuje u borbi protiv menstrualnog siromaštva: Donacija higijenskih uložaka na četiri akademske lokacije!

Ženska inicijativa ohrabrila 18.000 studentkinja na 15 fakulteta

Brend Libresse je odlukom da se pridruži borbi protiv menstrualnog siromaštva osnažio studentkinje svojom donacijom menstrualnih uložaka, a u saradnji za Ženskom inicijativom ove donacije raspodeljene su na četiri različite lokacije u Subotici i Novom Sadu.

Ova akcija obuhvatila je sve fakultete u Subotici, ali i prvi ženski studentski dom iz Novog Sada „23 oktobar’’ u Republici Srbiji koju je zajednički ostvarila Ženska inicijativa i brend Libresse. Essity je vodeća globalna kompanija u oblasti higijene i zdravlja posvećena poboljšanju zdravlja kroz proizvode i rešenja koji su neophodni za svakodnevni život, a svojim brendom Libresse i ovom donacijom staju na put menstrualnom siromaštvu.

Donacija, čiji je cilj da osnaži žene u oblasti obrazovanja i pomogne im u prevazilaženju izazova menstrualnog siromaštva, predstavlja važan korak ka promovisanju ravnopravnosti i pristupačnosti za sve studentkinje i zaposlene u obrazovnim institucijama.

"Ženska inicijativa i Libresse su zajedno prepoznali hitnost ovog problema i odlučili delovati. Menstrualno siromaštvo predstavlja ozbiljan izazov za mnoge žene, posebno za studentkinje koje se suočavaju s ograničenim resursima tokom školovanja. Donacija higijenskih uložaka za fakultete u Subotici i ženski studentski dom iz Novog Sada je način na koji nastavljamo da se borimo protiv tog problema i podržavamo devojke i žene u ostvarivanju svog punog potencijala’’, izjavile su predstavnice Ženske inicijative.

Brend Libresse, deo Essity, prepoznat je širom sveta kao lider u oblasti higijenskih proizvoda i rešenja koja pomažu ženama u očuvanju svog zdravlja i samopouzdanja. Ova donacija je samo jedan od mnogih koraka koje kompanija preduzima kako bi se suočila sa pitanjem menstrualnog siromaštva i radila na stvaranju bolje budućnosti za sve žene u Republici Srbiji.

"Kao brend posvećen ženskom zdravlju i dobrobiti, ponosni smo na priliku da zajedno sa Ženskom inicijativom ,,Roze Zastava’’ podržimo žene u Republici Srbiji. Duboko verujemo da svaka žena zaslužuje pristup proizvodima za menstrualnu higijenu i radujemo se što ćemo zajedno sa Ženskom inicijativom ostvariti pozitivan uticaj na zajednicu."

Ženska inicijativa ohrabrila 18.000 studentkinja na 15 fakulteta

Ova inicijativa ne samo da pruža neophodnu pomoć studentkinjama, već i podseća na važnost saradnje između civilnog sektora i privatnih kompanija u rešavanju socijalnih problema. Kroz ovakve napore, nadamo se da ćemo zajedno raditi na eliminaciji menstrualnog siromaštva i unapređenju kvaliteta života svih žena u našoj zajednici.

Besplatni higijenski ulošci omogućavaju devojkama da redovno pohađaju nastavu tokom menstruacije, čime se povećava pristup obrazovanju. Podsećamo da je uključujući ovu donaciju, Ženska inicijativa obuhvatila 16 fakulteta sa pet različitih Univerziteta i samim tim osnažila preko 18 000 studentkinja uz donacije higijenskih uložaka.

Kopiraj link

Slični tekstovi

Evo zašto su stranci odlučili da studiraju baš u Novom Sadu
01.11.2017.
4 min

Evo zašto su stranci odlučili da studiraju baš u Novom Sadu

Vesti
Podrška studentkinjama IT smerova tehničkih fakulteta
24.04.2017.
3 min

Podrška studentkinjama IT smerova tehničkih fakulteta

Vesti
Šta može biti ključ uspeha jednog preduznika: Besplatna AP
19.04.2024.
3 min

Šta može biti ključ uspeha jednog preduznika: Besplatna AP

Vesti