Vesti

ZF Serbia: 4. generacija stručne prakse u automobilskoj industriji

18.08.2023.
4 min

ZF Grupa, pionir u svetu savremenih automobilskih tehnologija i razvoju električnih vozila, otvara vrata 4. generaciji mladih i talentovanih entuzijasta kroz svoj program prakse - E Generation u Pančevu u okviru fabrike i Razvojno istraživackog centra, kao i u Razvojno istraživackom centru u Novom Sadu.

ZF Serbia: 4. generacija stručne prakse u automobilskoj industriji

Ovo je prilika za studente završnih godina i diplomce da steknu iskustvo u raznim sektorima: od tehničkog sektora, istraživanja, finansija, logistike, projekt menadžment-a, HR-a, nabavke, IT-a, do inženjeringa, EHS-a, strategije i digitalizacije i mnogih drugih.

Polaznici prethodnih generacija već rade u ZF Serbia

Cilj ovog programa  je oblikovanje stručnjaka koji će predvoditi buduće inovacije u industriji. Zato je E- Generation više od obične prakse. To je prilika za mlade da se zabave dok rade na izazovnim projektima, da upoznaju genijalne ljude i da koriste inovativne alate i tehnologije. Sa svakim novim ciklusom, ZF Serbia stvara novu generaciju inovatora.

U toku je konkurs za upis 4. generacije, a iskustva sa prethodnim polaznicima su pokazala da su mladi izuzetno zainteresovani za ovaj program budući da imaju priliku da steknu prvo radno iskustvo u okviru internacionalnog sistema.

Koliko je program do sada bio uspešan pokazuje i podatak da je u trećoj generaciji E- Generation praksu otpočelo 49 praktikanata, od kojih danas čak 47 uspešno nastavlja saradnju sa mentorima u izabranim sektorima. Ovi brojevi govore sami za sebe o kvalitetu pristupa i o tome koliko se ulaže u svakog pojedinca.

Kao i u prethodnim generacijama koje su imale praksu u okviru kompanije na lokacijama u Pančevu i u Novom Sadu, i ova E- generation će se odvijati u oba grada. Počeće u novembru, i trajaće od 3 do 6 meseci. Praksa je plaćena, a obezbeđen je i prevoz iz Beograda i Pančeva do fabrike u Pančevu.

ZF Serbia: 4. generacija stručne prakse u automobilskoj industriji

Kako izbliza izgleda E generation?

Profesionalna putanja polaznika započinje odmah prilikom ulaska - prvim danom onboardinga, gde praktikante očekuje program dobrodošlice, a potom im se pruža sveobuhvatni uvid u dinamiku i strukturu kompanije.

Ali, ono što ovaj program istinski čini posebnim nije samo početna orijentacija. U svakom timu, među iskusnijim kolegama, često se mogu pronaći učesnici ranijih E- Generacija. I dok su svi zaposleni u kompaniji spremni da u svakom trenutku pomognu nove snage, ova podrška ranijih polaznika i njihovo razumevanje za nove članove dodatno olakšava ceo proces.

Nakon prva tri meseca, sprovodi se temeljna evaluacija. Ovo je ključan trenutak kada se procenjuje napredak svakog polaznika. Ako su obe strane - i praktikant i kompanija - zadovoljne postignutim, praksa se nastavlja sve do punog osposobljavanja. S obzirom na to  da se pozicije usklađuju sa strategijom zapošljavanja, po završetku programa, praktikanti koji se istaknu mogu postati deo stalnog ZF Serbia tima.

ZF Serbia: 4. generacija stručne prakse u automobilskoj industriji

Kome je program namenjen

Najčešći polaznici programa prakse su  diplomci sa Mašinskog, Elektrotehničkog, FON-a, Ekonomskog, Saobraćajnog, Filološkog, Fakulteta bezbednosti, Matematičkog fakulteta, ali se na E-generation mogu prijaviti i studenti drugih fakulteta. Potrebno je da kandidati budu na master studijama ili završnim godinama, kao i da imaju osnovno poznavanje MS Office-a i engleskog jezika. Ako poseduju radno iskustvo, ono ne treba da bude duže od godinu dana.

Prijave su otvorene online do 1. septembra. Kandidati koji uspešno prođu proces selekcije imaće priliku da aktivno učestvuju na najnovijim projektima, da upoznaju fantastičan tim i rade u inspirativnom okruženju.

Pozivamo sve ambiciozne mlade da konkurišu i postanu deo E generacije. Prijavite se ovde.

Kopiraj link