Obrazovanje

Dobra mesta za učenje van kuće i čitaonice u Beogradu

17.05.2024.
3 min

Beograd je grad koji obiluje raznovrsnim prostorima idealnim za učenje i studiranje van kuće. Bilo da tražiš mirno mesto za koncentraciju ili želiš inspirativno okruženje, Beograd nudi širok spektar opcija.

 Dobra mesta za učenje van kuće i čitaonice u Beogradu

Foto: Startuj.infostud.com (Shutterstock)

Evo nekoliko preporuka kafića koje možeš posetiti:

  1. Cetinjska Bar Dvorištance — Smešten u popularnoj Cetinjskoj ulici, ovaj bar nudi prijateljsku atmosferu i pristupačne cene pića.
  2. Kafeterija Bookastore — Kombinacija kafića i knjižare čini ovaj prostor idealnim za studente koji vole da uče okruženi knjigama. Pored toga, nude širok izbor pića i grickalica.
  3. Silosi — Samouslužni kafić koji se nalazi pored reke je pravo mesto za učenje zbog svoje umirujuće note koju pruža posetiocima.
  4. Way Cup — Ukoliko si nepušač, ovo je pravi kafić za tebe! Pored toga što je zabranjeno pušenje, enterijer lokala je divan sa prelepim bojama i osvetljen velikim prozorima.
  5. Chernyi Cooperative Coffee Roasters — Ovaj lokal odiše minimalizmom i služi vrhunsku kafu poreklom iz Rusije. Radna atmosfera će ti sigurno pružiti još veću motivaciju da odradiš sve taskove koje si odredio/la za taj dan.

Ukoliko pak ne želiš da vreme provodiš u zatvorenom prostoru, imamo i par predloga za mirna mesta u prirodi:

  1. Botanička bašta Jevremovac — Spakuj knjige i sve što ti je potrebno za učenje i nikako ne zaboravi INDEKS, jer je svim studentima besplatan ulaz u ovu oazu mira. Zelenilo i cvrkut ptica koji je umirujuć, pomoćiće ti za bolju koncentraciju.
  2. Ada Ciganlija — Zajedno sa ekipom napravi radnu sesiju na Adi, a u pauzi od učenja odigrajte jednu rundu odbojke na pesku ili provozajte bicikl.
  3. Avala — Najniža šumadijska planina nadomak Beograda je pravi beg od sirena automobila i zvuka šina kada projuri tramvaj. Pored materijala za učenje, spakuj i neku hranu i piće, pa napravi piknik na ovom prelepom mestu.
  4. Svi parkovi u Beogradu — Ako nemaš puno vremena da posvetiš odlasku na neku od prethodno navedenih lokacija, sigurno negde u blizini tvoje kuće/stana se nalazi park u koji možeš otići i zauzeti neku klupicu koja se nalazi u hladovini.

Odredi šta tebi najviše odgovara kada učiš, ali ne zaboravi da praviš pauze i da slobodno vreme provodiš sa ljudima koji ti donose samo pozitivnu energiju i raduju se tvojim uspesima. Budi motivacija svojim prijateljima i kada vidiš da je teško, ne zaboravi da posle teškog perioda ide odmor, pa makar i nekoliko dana trajao, značiće ti sigurno.

Srećno u ispitnim rokovima!

Kopiraj link

Milica Paunić

Studentkinja TMF-a koja pored nauke, gaji ogromnu ljubav prema čitanju i pisanju u slobodno vreme. Prijatelji za mene kažu da sam putujući jukebox jer znam svaku pesmu, prepoznatljiva sam po svojim šarenim kombinacijama i zaraznom smehu.