Saveti za traženje posla

Ko je organizovan - “kida” ovih 6 poslova

06.12.2021.
2 min

Organizovanost

Foto: Startuj.infostud.com (Shutterstock)

Šta znači biti dobro organizovan?

Dobro organizovana osoba uspeva da naizgled razbacane satnice, događaje i prenatrpane to do liste učini potpuno smislenim i izvodljivim. Poslovi koji zahtevaju dobru organizaciju ljudima koji tu osobinu nemaju kao svoju najjaču vrlinu, može izazvati veliki stres. Ovakvi poslovi zahtevaju pre svega dobru samoprocenu i procenu sposobnosti ljudi u timu ili drugih saradnika, zarad dobrog vremenskog planiranja, zatim jako veliku doslednost, jer je put od pravljenja do realizacije plana dugačak.

Social Media Manager

Ovaj posao podrazumeva pre svega dobro planiranje unapred, pregršt preglednih tabela i pridržavanje svih postavljenih kalendara u minut. Ovaj posao nije jednosmerna ulica. Morate biti fokusirani, ali istovremeno i dobro raditi pod pritiskom usled velike potrebe za multitasking-om.

Event Manager

Kao i kod prethodnog zanimanja, osoba na ovoj poziciji ima odgovornost nad velikim brojem događaja koje treba organizovati, ali isto tako, pored očigledno neophodnih organizacijskih veština, treba da poseduje i dozu snalažljivosti i prodornosti kako bi u kratkim rokovima ostvarila želje i mogućnosti i napravila dobra kompromisna rešenja.

Product Manager

Uloga proizvodnog menadžera, kako mu ime i nalaže, je da upravlja svim dešavanjima oko proizvoda nad kojim ima odgovornost. Ta dešavanja su sve aktivnosti koje su potrebne da se dese, kako bi proizvod prolazio kroz sve svoje faze razvoja, od idejnog kreiranja, do odlaska u ruke kupca. Na sam opis pozicije, postaje očigledno zašto je dobra organizacija neophodna. Pre svega, dobro razumevanje kapaciteta tima, dobro razumevanje zahtevnosti svih zadataka i samim tim dobro predviđanje rokova i opterećenja tima. Ovaj posao, kao ni svi prethodni nije jednosmerna ulica, već razgranata krošnja koja zahteva dobro planiranja i pridržavanje planovima.

Project Manager

Ova pozicija podrazumeva dobru organizaciju taskova, resursa i ljudi. Planiranje i odabir metode rada i organizacije igraju jednu od presudnih uloga, pa je s tim u vezi, dobra organizacija apsolutna neophodnost jer razmere posledica ukoliko ista ne postoji mogu biti velike.

Turistički vodič/ Organizator putovanja

Ovo zanimanje se kao i sva prethodna bazira na napakovanim satnicama i kratkim rokovima koje je potrebno dobro uklopiti i isplanirati, a pre svega, pridržavati ih se. 

Freelancer kao full time job

Biti sam svoj gazda u pogledu odabira saradnika, projekata i obima posla zahteva veliku količinu samoprocene i doslednosti, a pre svega organizacije. Kako kod freelance posla puno toga zavisi samo od vas, on zahteva potpunu posvećenost i dobro planiranje, samim tim, ukoliko niste vični planiranju i pridržavanju rasporeda, ovaj posao možda nije idealna opcija za vas.

Kopiraj link

Ivana Stanić

Ivana je master studentkinja informacionih sistema i tehnologija na FON-u. Voli kvalitetne ljude, život i filmove. Rečenica koju voli da citira: "Ne ograničavaj svoje izazove, izazovi svoje granice."

Slični tekstovi

Koje poslove možete da radite na TikToku?
22.05.2023.
6 min

Koje poslove možete da radite na TikToku?

Saveti za traženje posla
Šta je ugovor o radu i koja su tvoja prava?
03.02.2023.
10 min

Šta je ugovor o radu i koja su tvoja prava?

Saveti za traženje posla
Studiraš, a treba ti lova: U ponudi prodaja kokica, deljenje flajera, sortiranje robe...
23.11.2021.
9 min

Studiraš, a treba ti lova: U ponudi prodaja kokica, deljenje flajera, sortiranje robe...

Saveti za traženje posla