Radionice

Škola Digitalnog novinarstva - Slavko Ćuruvija Fondacije

02.03.2021.
2 min

Slavko Ćuruvija fondacija ove godine organizuje šestu Školu digitalnog novinarstva u Srbiji. Proces prijavljivanja otvoren je do 14. marta, a program traje od 10. aprila do 13. juna.

 

Besplatna škola novinarstva

Foto: Pixabay

Škola digitalnog novinarstva namenjena je zaposlenim i nezaposlenim novinarkama, novinarima i studentima novinarstva starosti od 20 do 35 godina. Potrebno je poznavanje rada na računaru, a prednost imaju oni koji rade za lokalne medije.

 

Pored veština neophodnih za rad u digitalnom okruženju, polaznici će steći uvid u metode i iskustva istraživačkih i analitičkih novinara, a poseban deo programa biće posvećen etičkim standardima.

 

Aktivnosti Škole su organizovane online, u fleksibilnom vremenskom rasporedu, a biće održane i tri vikend-radionice.

 

Među predavačima će se naći Pavle Zlatić, nekadašnji glavni i odgovorni urednik sajta B92, Antonela Riha, novinarka i bivša urednica u B92NIN-u i RTS-u, Tamara Skrozza, novinarka nedeljnika Vreme, agencije FoNet, sajta Cenzolovka i članica Komisije za žalbe Saveta za štampu, Perica Gunjić, glavni i odgovorni urednik sajta Cenzolovka i mnogi drugi poznati novinari.

 

Detaljne informacije o Školi, uslovima i procesu prijavljivanja mogu se naći na adresi www.skoladigitalnognovinarstva.rs.

 
 
Izvor: Cenzolovka
 
Kopiraj link