Radionice

Radionica kreativnog pisanja, nova sezona

08.09.2021.
2 min

Udruženje Hila poziva sve zainteresovane da se prijave za učešće u devetoj sezoni Radionice kreativnog pisanja i čitanja kratke priče.

Radionica kreativnog pisanja, nova sezona

Foto: Startuj.infostud.com (Shutterstock)

Radionicu kreativnog pisanja već devetu sezonu vode pisac Srđan Srdić i Vladimir Arsenić, književni kritičar, prevodilac i urednik časopisa Ulaznica. Srdić i Arsenić poznati su i kao idejni tvorci i vlasnici izdavačke kuće Partizanska knjiga.

Radionica traje od početka oktobra 2021. do kraja juna 2022. Susreti se održavaju svake druge subote u beogradskom Spratu, ili onlajn, u zavisnosti od epidemiološke situacije. Ukupna cena devetomesečnog kursa iznosi 27.000 dinara (u devet mesečnih rata).

Kurs podrazumeva vežbe iz kreativnog čitanja i pisanja, kontakte s izdavačima i urednicima u zemlji i regionu, kao i objavljivanje najboljih radova u štampanoj brošuri i na internetu.

Nakon prvih osam sezona, neke od nastalih priča nagrađene su i pohvaljene na relevantnim lokalnim i regionalnim konkursima (Apatin, Zagreb, Pirot, Kikinda), čitane na književnim večerima u sedam gradova Srbije (Kikinda, Zrenjanin, Pančevo, Beograd, (Požarevac, Novi Sad, Sombor), a objavljene su i zbirke priča Elvira je sanjala Vladimira Bulatovića, Izohipse Denisa Čokića, Smrt u Bašaidu Miroslava Ćurčića, Svaka dobija Dimitrija Bukvića, Pustite im laganu muziku Dragane Mokan, Produžetak vrste Miljana Milanovića i Neki drugi Ljiljane D. Ćuk, nekadašnjih polaznika Radionice. 

Svi zainteresovani mogu da pošalju svoj CV i motivaciono pismo na e-mail hilazrenjanin@gmail.com najkasnije do 26. 9. 2021. godine. 

Kopiraj link