Iskustva drugih

Kako da uvek imaš lovu na računu? Uz Fluo paket za mlade, ta misterija je rešena

10.07.2024.
5 min

U moru životnih veština koje mladi treba da savladaju jedna od važnijih je upravljanje finansijama i raspolaganje novcem. Okolnosti u kojima se danas živi daleko su drugačije, pa je svako čekanje u redovima, plaćanje računa na šalterima, pa neretko i odlazak do bankomata, totalni gubitak vremena.

Kako da uvek imaš lovu na računu? Uz Fluo paket za mlade, ta misterija je rešena

Otvara se lako, a novac prebacuje još lakše 

OTP banka prepoznala je potrebu mladih da budu finansijski nezavisni i da svojim novcem upravljaju na efikasan i savremen način. Dizajnirala je Fluo paket namenjen studentima i nezaposlenima između 18 i 27 godina. 

“Mislim da mladi obožavaju ovaj paket jer se veoma lako otvara. Za to je potreban samo pametni telefon, a dok je održavanje i dinarskog i deviznog računa besplatno. Takođe, svako plaćanje u okviru paketa oslobođeno je provizije, tako da se slanje novca i plaćanja računa realizuju bez ikakvih dodatnih troškova.”, kaže Isidora Reljin, koja studira ekonomiju i već dve godine je korisnica Fluo paketa na kome ima čak tri računa - dinarski, devizni i štedni.  

Ova dvadesetogodišnjakinja kaže da ovaj paket svakodnevno koristi, iako joj ovo nije prvi susret sa karticama, s obzirom na to da su je roditelji od ranih tinejdžerskih dana učili da raspolaže novcem.  

“Super mi je što prebacivanje novca unutar paketa radi sjajno, jer ja imam i devizni i dinarski i štedni račun, pa često prebacujem sa jednog na drugi.”, navodi ona.  

Isidora ističe da je instalirala m-bank aplikaciju OTP banke na telefon, pošto njega uvek ima uz sebe, što znači da u svakom trenutku uz sebe ima i novac.  Kako pojašnjava, pristup novcu je moguć 24 časa, sedam dana u nedelji, a račun je povezala sa aplikacijama na kojima često kupuje, tako da joj za plaćanje treba svega jedan klik.   

“Na bankomat idem baš retko i ne podižem novac ukoliko mi treba više od 5.000 dinara. Karticu najviše koristim u kafićima, tržnim centrima, ali i za online plaćanja – povezala sam račun sa AliExpress aplikacijom i to mi baš olakšava kupovinu. Čak sam imala i neke refundacije, i novac je bez problema legao na račun.”, ističe ova mlada devojka.

Listu aktuelnih popusta u svakom trenutku možeš da pogledaš u svojoj m-bank aplikaciji, kao i na sajtu banke. 

Ne nosim novčanik, ne treba mi 

Prema njenom mišljenju, Fluo paket je odlična opcija i ukoliko se putuje u inostranstvo, zato što imaš priliku da sve platiš karticom sa deviznog računa, ali i da u slučaju nepredviđenih okolnosti, novac sa dinarskog računa prebaciš na devizni, te je gotovo nemoguće da se nađeš u situaciji da si bez para.  

“Odmah nakon što sam otvorila paket, otputovala sam u Grčku na more i tada sam shvatila sve prednosti ovog paketa. Sve sam plaćala telefonom, i nisam nosila novčanik, što mi je mnogo značilo da ne razmišljam sve vreme o tome gde sam ga stavila i da li sam ga negde zaboravila.”, ističe Isidora. 

Međutim, od svih prednosti koje je naša sagovornica nabrojala, jedna je, kako kaže, najbolja - kada god joj zatreba novac, a nema ga na računu, roditelji mogu da joj uplate u svega nekoliko minuta.  

“Mi porodično svi uglavnom plaćamo karticama i kada nemam novca roditelji mi ga samo prebace na račun, nema potrebe da dolaze do mene, ili da idu do bankomata. Svima bih preporučila jer je brže i jednostavnije i smatram da mladi treba što ranije da počnu da raspolažu finansijama.”, kaže ova studentkinja ekonomije.  

Fluo paket se može otvoriti online, ili u ekspozituri. Za otvaranje je neophodna jedino važeća lična karta ili pasoš Republike Srbije. Ukoliko paket otvaraš online neophodno je da imaš pametni telefon sa funkcionalnom prednjom kamerom i stabilnom internet konekcijom i za 20-ak minuta sve završavaš. Više informacija možeš pronaći na ovom LINKU. 

Kopiraj link

Redakcija Startuj.infostud.com

Startuj.infostud.com - tvoj vodič kroz svet obrazovanja i početak karijere! Šta god da te radi, RADI! Mi smo tim posvećen tebi, tvojim interesovanjima i potrebama za karijerni razvoj.