Obrazovanje

5 aplikacija za učenje i rad koje nisi znao da su ti potrebne

17.06.2020.
3 min

U doba kada su mobilni telefoni deo svakog našeg budnog sata, ponekad je teško koristiti ih u svoju korist umesto za zabavu i gubljenje vremena. Ukoliko imate problem sa produktivnošću, fokusom ili konstantnim otvaranjem aplikacija, možda je trenutak da naterate tehnologiju da radi za vas! U nastavku pogledajte koje mobilne aplikacije mogu da vam pomognu pri učenju i radu:

App

Foto: NajStudent (AdobeStock)

#1 Forest: Stay focused

Apsolutni favorit i preporuka za sve ljude navučene na društvene mreže, koji ne mogu da odole da svaki čas ne otvaraju aplikacije na telefonu. U pitanju je aplikacija u kojoj birate vremenski prozor u okviru koga ne želite da čačkate telefon već da se koncentrišete i budete produktivni. Nakon što potvrdite da ste uneli dobar tajming, aplikacija počinje da „sadi“ jedno drvo u maloj šumici koja je samo vaša. Ukoliko izdržite da ne izađete iz Forest-a i da ne koristite telefon u izabranom vremenskom periodu, vaše drvo će izrasti i ukrašavati šumu. Kada biste odlučili da pre isteka vremena napustite aplikaciju, dobili biste osušeno i ružno drvo koje će kvariti izgled vaše šume, zbog čega dva puta treba da razmislite da li vam je telefon zaista toliko potreban pre isteka postavljenog vremena. Što više vremena ne koristite telefon, dobijate sve lepšu šumu. Svaki put kada korisnici troše virtuelne novčiće dobijene nakon ispoštovanog nekorišćenja aplikacije, kompanija donira malu sumu novca za izgradnju šuma na planeti!

#2 Working Hours

Još jedna aplikacija za ljude koji ne stižu da urade sve što žele tokom dana i kojima vreme stalno negde izmiče. Veoma je jednostavna za korišćenje, daje vam opciju za kreiranje taskova i započinje merenje vremena koje ste proveli radeći ovaj zadatak. Zadatke je moguće prenositi i u naredne dane (npr. priprema za pismeni deo ispita, ili priprema određenog kolokvijuma), pri čemu ćete dobiti tačan uvid u to koliko ste vremena proveli izvršavajući izabrani zadatak. Working Hours će vas naterati da radite fokusirano na zadatku za koji teče vreme ukoliko želite da dobijete precizne podatke o tome koliko vam je zaista bilo potrebno da uradite neki task.

#3 Simple Scanner

Koliko puta ste poželeli da imate skener i da možete da pripremite određenu sliku za štampu? Ova aplikacija će vam pomoći baš u tome! Potreban vam je samo telefon, a Simple Scanner će željeni sadržaj fotografisati i pretvoriti u crno-beli dokument koji ćete moći da ištampate ili odnesete u kopirnicu u formatu koji je najpodesniji za štampanje.

#4 Goal tracker

Ukoliko ste ambiciozna, goal-oriented osoba, sigurno postavljate sebi godišnje, mesečne, nedeljne i dnevne ciljeve. Verovatno postoje i pojedinačni ciljevi na kojima želite da radite u kontinuiranom vremenskom periodu. Aplikacija Goal tracker daće vam opciju definisanja aktivnosti kojoj treba da se posvetite, pri čemu ćete svaki dan moći da označavate da li ste radili na tom cilju ili ne, bilo da je u pitanju učenje, trening, 3l vode dnevno ili bilo šta drugo. I zapamtite, potreban je 21 dan da stvorite naviku i 90 dana da ona postane vaš stil života.

#5 Seach by image

U pitanju je aplikacija koja funkcioniše kao Google opcija za pretragu preko slike. Dovoljno je da napravite fotografiju ili upload-ujete je iz galerije, i dobićete listu rezultata pretrage koji sadrže baš tu sliku ili njoj vizuelno slične fotografije.

Da li već koristite neku od ovih aplikacija? Koji su vaši favoriti kada su u pitanju učenje i rad?

Kopiraj link

Hristina Pajić

Hristina studira informacione sisteme na Fakultetu organizacionih nauka. Radi kao freelance Wordpress developer, a u slobodno vreme fotografiše i putuje.