Obrazovanje

Top 5 aplikacija za besplatno učenje jezika

06.03.2023.
4 min

Poznavanje stranog jezika danas se smatra neophodnim, kako u poslovnom, tako i u privatnom životu. Pronaći vreme i novac za učenje stranih jezika može biti izazovno. Ukoliko ste zaposleni, teško je naći slobodno vreme i energiju za učenje, a ako ste bez posla problem je izdvojiti novac za kurseve stranih jezika.

Top 5 aplikacija za besplatno učenje jezika

Foto: Startuj.infostud.com (Shutterstock)

Na internetu danas postoji mnogo besplatnih sajtova i aplikacija preko kojih možete naučiti ili usavršiti svoje znanje stranog jezika, a na vama je da izaberete samo neke od njih. U mnoštvu besplatnih aplikacija za učenje jezika, izdvojili smo pet aplikacija koje su veoma popularne, interesantne i jednostavne za korišćenje.

1. Duolingo

Najpoznatija besplatna aplikacija sastoji se od više nivoa koji podstiču napredovanje i usavršavanje stranih jezika. Aplikacija je napravljena da liči na igricu kako bi što više olakšala svojim korisnicima da nauče jezik. U okviru igrice možete dodati svoje prijatelje i zajedno učiti i takmičiti se, a tada je zabava zagarantovana.

2. Busuu

Pored toga što na ovoj aplikaciji možete naučiti da govorite i pišete strani jezik, takođe možete slušati i pričati sa korisnicima kojima je to maternji jezik. U ovoj aplikaciji imate kvizove, interaktivne lekcije, kao i video čet, uz pomoć kog možete komunicirati sa drugim ljudima. Na taj način kroz dijaloge i vežbu možete lakšte naučiti strani jezik ili proširiti svoj vokabular. Busuu omogućava da uradite inicijalni test kojim ćete prvo utvrditi koji je nivo vašeg znanja kada je u pitanju strani jezik.

3. Tandem

Ova aplikacija omogućava da nađete partnera za učenje, tačnije izvornog govornika jezika koji želite da naučite, a na korisniku je da započne razgovor. Glavna prednost Tandema jeste u inovativnom pristupu učenju, bez ponavljanja fraza, reči ili rečenica. Aplikacija pruža mogućnost da igrate takmičarske igrice sa partnerima i da tako vidite koliko ste napradovali u učenju. Tandem je namenjen dopisivanju i idealno je rešenje za ljude koji ne vole samostalan način učenja.

4. Babbel

Babbel se fokusira na sticanje osnovnih konverzacijskih veština. Cilj ove aplikacije jeste da korisnicima omogući kvalitetno učenje reči i vokabulara, kao i upoznavanje reči i fraza koje će korisnicima biti potrebne u svakodnevnim situacijama. Aplikacija ima četiri različita pristupa, prepoznavanje zvuka, prepoznavanje slike, spelling i popunjavanje praznina, a lekcije su podeljene na teme iz stvarnog života. Naučićete kako da se predstavite, naručite hranu, zakažete putni aranžman ili neku sličnu životnu, svakodnevnu situaciju.

5. Memrise

Uz Memrise možete lako i na duhovit način naučiti veliki broj reči, kao i gramatiku stranog jezika. Aplikacija pravi smešne situacije kroz mimove i igrice, uz mogućnost da i sami kreirate svoje, a na taj način osvajate poene i takmičite se sa osobama koje koriste aplikaciju. Glavna prednost Memrise-a jeste u interaktivnosti i duhovitosti koja će vam držati pažnju.

Prednosti onlajn učenja su brojne, a ušteda vremena i novca su samo neke od njih. Zahvaljujući ovom vidu nastave, više ne morate da napuštate svoj dom i izlažete se na primer gužvi u saobraćaju, već u bilo koje vreme i na bilo kojem mestu možete naučiti ili usavršiti svoje znanje stranog jezika.

Kopiraj link

Sara Vuković

Diplomirana novinarka koja uživa u istraživanju i pisanju. Uvek raspoložena za nova znanja, ljude i putovanja.