Obrazovanje

IELTS - International English Language Testing System

23.10.2008.
1 min

IELTS je međunarodni ispit za proveru znanja engleskog jezika, usklađen sa CEFR-ovim (Common European Framework of Reference) nivoima znanja. Dobijanjem ovog sertifikata dokazujete sposobnost komuniciranja na engleskom jeziku na sve četiri jezičke veštine - slušanje, čitanje, pisanje i govor - a pogodan je za ljude koji nameravaju studirati ili raditi, u sredinama gde se u komunikaciji koristi engleski jezik.

 

IELTS je priznat od strane mnogih univerziteta i može se koristiti pri dobijanju viza. Ako želite da radite ili studirate u inostranstvu, IELTS kvalifikacija je veoma bitna. Takođe, možete učiti i na osnovnijim nivoima koji će vam koristiti za putovanje ili kao pomoć pri obrazovanju.

IELTS ispite je moguće polagati u centrima za učenje jezika širom sveta, tokom cele godine. Mnogi centri takođe nude kurseve IELTS, koji su početni i služe kao uvod u odgovarajući nivo. Ako jednostavno želite testirati vaše poznavanje engleskog jezika, postoji ponuda i pripremnih kurseva koji će vam pružiti i praktična iskustva u samom testiranju.

Kako biste polagali ovaj test nije neophodno da pohađate kurs ali bi bilo poželjno, naravno, da se maksimalno dobro pripremite za njegovo polaganje.

Kako biste stekli uvid u to kako ovi testovi izgledaju, možete pogledati njihove primere.

 

Kopiraj link