Saveti za traženje posla

3 saveta za mlade kako zaraditi novac za letovanje

30.05.2019.
3 min

Pala je odluka da se ide na letovanje, određen je i termin putovanja, ali i dalje ne znate kako da dođete do dovoljno novca kako biste na pravi način uživali u odmoru.

Letovanje

Foto: Pixabay

Na tržištu rada ima dosta poslova kratkotrajnog ili sezonskog karaktera, pre svega za mlade, na kojima se ne možete obogatiti, ali itekako možete zaraditi solidan džeparac koji će vam dobro doći na letovanju.

Poslovi u građevinarstvu

Svoj prvi novac sam svojevremeno zaradio farbajući jednu ogromnu ogradu, sa najboljim drugom. Od njegovog oca poznanik je imao manju građevinsku firmu, pitali smo ga da li ima nekog posla za nas. Nismo imali šta da izgubimo. Na našu radost, odgovorio je potvrdno i već sledeće sedmice smo počeli da radimo. Posao je trajao nedelju dana i zaradili smo sasvim lep džeparac. Nismo otišli na more, već u Beograd da gledamo utakmicu Partizan – Crvena zvezda i da izađemo u grad, ali poenta je da smo zaradili dovoljno novca za ono što nam je bio cilj u tom trenutku.

 

Siguran sam da svako od vas može doći do kontakta bilo koje građevinske firme, jer je sezona građevinskih radova počela, i ponuditi se da pomogne. Verujte da će mnoge firme prihvatiti tu ponudu.

Branje voća i povrća

U kojem god delu Srbije da živite, okruženi ste oranicama i voćnjacima, a njihovi vlasnici vape za radnom snagom toko sezone branja.

Evo u kojem mesecu šta uspeva od kultura koje se najviše uzgajaju kod nas, pa u zavisnosti od toga kada biste želeli ići na godišnji odmor i šta uspeva u vašem kraju, možete početi da tražite poljoprivrednike, zadruge ili firme koje zapošljavaju sezonske berače:

  • April: zelena salata, brokoli, kelj, kupus, krastavac, mladi luk, rotkvica, šargarepa, krompir
  • Maj: već navedenim u aprilu, pridružuju se paradajz, paprike, jagode i trešnje
  • Jun: zatim stižu jabuke, breskve i lubenice
  • Jul: za ovaj mesec su tu i šljive, dinje, kruške, višnje. Tikvice, beli luk, kukuruz, grašak
  • Avgust: za kraj letnje sezone, aktuelni su, pored većine već navedenih, i lešnik i bobičasto voće

Sezonski poslovi u ugostiteljstvu

Ovih poslova najviše ima, a ako pronađete negde posao na primorju, sa OK radnim vremenom, onda možete spojiti lepo i korisno, pa u jednom imati i posao i letovanje. Ponude već ima, naročito za hrvatsko primorje, gde se očekuje veliki deficit u radnoj snazi za predstojeću sezonu, pa samim tim očekivan je i rast zarada.

Na našem sajtu Poslovi.infostud.com u pretrazi imate kriterijum koji se odnosi na sezonske poslove, a kako se bude bližila sezona, taj broj će rasti. A kako biste stalno imali pregled novih poslova ovog tipa, sačuvajte svoju pretragu, i na mejl ćete, onom dinamikom kojom želite, dobijati aktuelnu ponudu.

 

Izvor: poslovi.infostud.com

Kopiraj link

Slični tekstovi

Kako zaista izgleda rad od kuće - prednosti, izazovi i mane
18.08.2023.
6 min

Kako zaista izgleda rad od kuće - prednosti, izazovi i mane

Saveti za traženje posla
7 najboljih frilensing poslova za studente
15.01.2020.
4 min

7 najboljih frilensing poslova za studente

Saveti za traženje posla
Kako lični brending u onlajn svetu utiče na zaposlenje?
21.04.2021.
3 min

Kako lični brending u onlajn svetu utiče na zaposlenje?

Saveti za traženje posla