Saveti za traženje posla

5 mesta u Srbiji koja moraš posetiti

28.07.2023.
4 min

Domaća putovanja su nedovoljno cenjena. Umesto dalekih destinacija, zašto ne bismo istražili i lepote naše države?

Dvehiljadedvadeseta je u mnogome promenila pravac delovanja, razmišljanja i viđenja, te su prirodne lepote naše zemlje, istorijska nalazišta i ostale turističke destinacije ponovo dobile svojih pet minuta slave.

Kako interesovanje za putovanjima po Srbiji i dalje ne jenjava, Milica Vuković, poznatija pod pseudoimenom Milica Woo otkriva svoja omiljena mesta unutar granica naše republike za koje daje preporuku kao kuća, te obavezno nastavi sa čitanjem.

Bešenovačko jezero

Milica Vuković navodi da jezera na Fruškoj gori predstavljaju idealno mesto za odmor u prirodi.

- Ima ih ukupno 16 i svako od njih je posebno i lepo na svoj način. Ipak, ono koje se posebno izdvaja po svojoj lepoti jeste Bešenovačko jezero ili kako ga još nazivaju Beli Kamen.

Foto: Privatna arhiva

Kako naša sagovornica objašnjava, veruje se da je voda u jezeru lekovita zbog svog mineralnog sastava i naglašava da ovo mesto leti privlači pažnju turista već nekoliko godina unazad.

Ostrvo Ko Čang

U blizini Sremskih Karlovaca nalazi se ostrvo Ko Čang, otkriva Milica, koje važi za pravu letnju oazu mira u Vojvodini.

- Ovo ostrvo na Dunavu je prepoznatljivo po svojoj peščanoj plaži, dugom plićaku i netaknutoj prirodi što daje utisak kao da se nalazite na nekoj egzotičnoj destinaciji.

Foto: Privatna arhiva

Do njega se stiže čamcem, opisuje dalje ona, za svega pet minuta vožnje od hotela i restorana Dunav u Karlovcima, a ono što je posebno zanimljivo jeste da mnogi ovo mesto nazivaju i srpski Tajland.

Grza

Izletište Grza smešteno je na 18 km od Paraćina, ističe naša sagovornica, i ovo je mesto gde je moguće uživati u šetnji, pikniku, pecanju i naravno predivnom pogledu na jezero koje odmara oči.

Foto: Privatna arhiva

Prvo se stiže do Donjeg jezera, objašnjava Milica, potom do Gornjeg, a na kraju šetnje dolazi se i do vrela Grze. Ono u šta sam sigurna jeste da će zeleni pejzaži koji se mogu videti na ovoj lokaciji impresionirati i ostaviti bez reči svakog posetioca, navodi Vuković.

Belocrkvanska jezera

Bela Crkva predstavlja pravi letnji raj zato što se na njenoj površini od 39,2 km2 nalazi čak sedam jezera, podvlači Milica i dodaje:

- Od njih sedam, dva su uređena za turističke svrhe, a to su Glavno (Gradsko) i Vračevgajsko jezero koja su okružena sređenim plažama za potrebe kupanja i rashlađivanja, kafićima, različitim vidovima rekreacije na vodi, a postoji mogućnost da se provozate i nezaobilaznim pedalinama.

Foto: Privatna arhiva

Ada Safari

Za kraj, ali ne i manje važno, naša sagovornica preporučuje Adu Ciganliju u Beogradu.

- Kada poželite da pobegnete od gradske vrućine, dovoljno je samo da dođete na Adu Ciganliju gde ćete pronaći pravu zelenu oazu Adu Safari.

Foto: Privatna arhiva

Ovaj predivan deo Ade Ciganlije, napominje ona, nalazi se sa desne strane kada prođete šumskom stazom, a čim stignete odmah ćete se oduševiti prizorom ispred sebe.

- Priroda je zaista predivna i ovde ćete zasigurno uspeti da se odvojite od gužve koju sa sobom nosi najpoznatije beogradsko kupalište, zaključuje Milica.

Kopiraj link

Tijana Đurić

Student sam Fakulteta organizacionih nauka, a u svetu digitalnog marketing sam od druge godine studija. Zaljubljenik sam u pisanu reč i volim da budem okružena inspirativnim ljudima.