Saveti za traženje posla

Popunjavanje CV-a za vreme studiranja

18.07.2017.
2 min

Neretko studentski život zahteva angažovanja ne samo oko savlađivanja gradiva, već i oko samoizdržavanja. Ipak, samoizdržavanje ne mora da bude teško i često se studentima nude različiti poslovi koji mogu da donesu zaradu, ali i veliko iskustvo koje će vam mnogo značiti u budućnosti.

 

CV

Foto: Pixabay.com

Međutim, šta raditi kada ste mladi i nemate mnogo ranijeg iskustva prilikom obavljanja nekog posla? Verovali ili ne – to je sasvim u redu. Svima je dozvoljeno da isustvo steknu radom i pokazivanjem na određenom radnom mestu.

 

Ukoliko pokušate da pronađete posao za vreme studiranja, uglavnom će se od vas tražiti da pošaljete CV. Mnogi mladi ljudi imaju problem sa popunjavanjem ovog dokumenta jer ne znaju šta sve CV podrazumeva i šta je ono što je u redu napisati prilikom popunjavanja istog. Prilikom pisanja CV-a potrebni su, svakako, lični podaci (ime i prezime, datum i mesto rođenja kao i trenutno mesto stanovanja), ali i pored ličnih podataka, možete navesti dosta toga što će vam pomoći u traženju poslova.

 

Na primer, ukoliko ste poznavalac stranog jezika (ili više njih) to će svakako biti prednosti, a vaš CV će biti uzet u obzir u mnogim poslovima koje kao student možete da radite u slobodno vreme (lektorisanje i prevođenje tekstova). Takođe, veliku prednost imaju oni studenti koji znaju da se koriste računarskim programima poput Microsoft Office-a (Word, Excel, Power Point). Naravno, ukoliko se znate koristiti nekim komplikovanijim i zahtevnijim programima, svakako, i to navedite. 

 

Takođe, jedna od važnijih karakteristika jeste navođenje osobina. Veliku prednost prilikom pronalaženja bilo kakvog posla imaju komunikativnije osobe, koje lako stupaju u kontakte sa drugim ljudima. Vaša elokventnost može da vam pomogne da nađete posao u kol centrima ili prilikom promocije nekih proizvoda, a takođe zagarantovaće vam nova poznanstva i prijateljstva koja će vam zasigurno mnogo pomoći i u budućnosti.

 

Poslovi za vreme studiranja su veoma bitna stvar, koja će vam obezbediti nova iskustva i naučiti vas kako da stupate u odnose sa ljudima, te na taj način izvežbate komunikaciju i pristup, a sve to može da vam pomogne i u studiranju.
 

Kopiraj link