U pauzi od učenja

5 načina da trenirate svoj um

29.01.2016.
3 min

Fizičko zdravlje je veoma važno kako bi vaše telo bilo u formi i kako biste odlično izgledali i bili zdravi, ali na isti način možete trenirati i svoj mozak odnosno svoje mentalne aktivnosti. Pomozite sebi na putu ka uspehu i sreći.

 

 

1. Vežbajte postavljanje ciljeva

 

Definišite cilj. Kao što određujete broj vežbi i ponavljanja, sve drugo možete sistematično postaviti kao cilj. Oni su lični i specijalno indvidualni. Neka to bude svetlo na kraju tunela ka kojem idete, a koje će vam dati samopouzdanje i sigurnost. Prvenstveno treba da postavite očekivanja i da ispišete korake koje ćete preuzeti u postavljanju ciljeva.

 

2. Vežbajte ostvarivanje ciljeva

 

Ne morate uvek da imate previše priprema za ostvarenje ciljeva. Ponekad jednostavno idite uz energiju i kažite sebi da nešto možete. Ustanite i krenite ne oklevajući i na taj način ćete privući još pozitivne energije. Naviknite sebe na uspeh. Trenirajte tako što ćete sebi prvo postaviti lakše ciljeve.

 

3. Otklonite mentalne oslonce

 

Kako biste razvili mentalnu snagu morate ukloniti ’pomoćne točkiće’. Za početak izbacite iz glave dugme za odlaganje alarma. Sa ’snooze’ opcijom trenirate mozak da bude umoran i uklanjate mu ideju o tome da neke stvari jednostavno treba da se urade odmah, na vreme. Ustanite i suočite se sa danom. Bitno je da budete ovakvi i u drugim sferama života kako biste se istrenirali da budete samostalni, jaki i produktivni. Takođe, nemojte sebi nalaziti opravdanja i sažaljenje.

 

4. Izgradite otpornost

 

Spremite se za kratke rokove, lične neuspehe, borbu i stres u vašem životu. Žilavost se ne stvara samo rukovođenjem takvih stvari i gašenjem požara već i pozitivnim stavom nakon toga. Promene morate prihvatati bez averzije i ljutnje. To je veoma bitno kako ne biste imali bol u želucu i za najmanji problem. Razvijajte pozitivan stav.

 

5. Razvijajte mentalnu spretnost

 

Pažljivo planirajte donošenje odluka, reakcije, pažnju i korake koje preuzimate. U ovome vam može pomoći meditacija kako bi vaše reakcije bile smirene i smislene. Od vaše mentalne koordinacije zavisi mnogo, od uspeha u karijeri do fizičkog zdravlja. Kada je ona u disbalansu narušava vam se mnogo toga u životu.

 

Preuzeto sa sajta www.bizlife.rs

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

Sve je u govoru tela: 5 načina da povećate samopouzdanje
23.12.2015.
3 min

Sve je u govoru tela: 5 načina da povećate samopouzdanje

U pauzi od učenja
Serije koje odlično prikazuju posao i odnos sa kolegama
24.10.2022.
5 min

Serije koje odlično prikazuju posao i odnos sa kolegama

U pauzi od učenja
Sistematski pregledi
26.05.2017.
3 min

Sistematski pregledi

U pauzi od učenja