U pauzi od učenja

6 trikova da vas odmah zapamte

17.12.2015.
3 min

Bitna stavka uspeha jeste uspostavljanje kvalitetnih i dugoročnih veza. U razgovorima je bitno da vas zapamte. Kako se onda istaći iz gomile, i biti ona osoba koje će se svi sećati?

 

 

Dajte interesantne odgovore na dosadna pitanja


Na bilo kakvoj vrsti okupljanja, sigurno će vam postavljati ista, opšta pitanja iznova i iznova kao na primer – “Kako je?” i sl. Umesto “OK”, “Dobro”, “Zauzeto” i slično, probajte da date sve od sebe da date pozitivan, jedinstven pa i zabavan odgovor o tome kako ste, i na čemu trenutno radite ili šta trenutno učite.

 

Pitajte o ljubavi


“Šta radite?” način je da se lako započne razgovor, ali ne i da se lako pamti bilo taj razgovor, bilo osoba sa kojom se razgovara. Stručnjaci preporučuju da umesto pitanja o tome šta neko radi, postavljamo pitanja o tome šta neko voli da radi. “Reci mi, šta voliš da radiš?” ili “U čemu posebno uživaš da radiš?”, postavite ovo pitanje i sve što treba sledeće da radite jeste: “Smešite se, slušajte i gledajte kako osoba sa kojom pričate postaje življa,” kažu stručnjaci.

 

“Prošarajte” svoj garderober


Primetili ste kako se mnoge slavne ličnosti pojavljuju na crvenom tepihu u nečemu što izgleda prilično apsurdno? Ili kako mnogi sportisti koji obično nose sportsku opremu često imaju tetovaže ili neobične frizure? Oni želu da se istaknu. Ne brinite, ne morate da “vrištite” odećom da biste privukli pažnju. Nekad je dovoljan par neobičnih cipela, šešir, šal… Suština je u neobičnim detaljima koji jednostavnosti daju posebnu čar.

 

Ostavite ih da žele još


Pre ćemo se setiti osobe koja nas je ostavila da otkrijemo još o njoj,  nego one koja nije zaklapala o sebi. 

 

Pokušajte sa slanjem emaila u kome ćete se kratko predstaviti


Mike McGee the Starter League podelio je jedan savet za kraj razgovora: “Izvukao sam svoj telefon i pitao ljude da mi daju svoju email adresu. Posle toga, poslao sam im brz uvodni email i bum! Povezani smo. Možda deluje malo čudno na “prvu loptu”, ali odmah ćete videti rezultate.”

 

Brinite o osnovnim stvarima

 

Neko bi to podveo pod “osnovna kultura”. Ostavite dobar prvi utisak, što znači da zapamtite nečije ime kada se upoznate, a to ćete postići tako što ćete spominjati njegovo/njeno ime tokom razgovora ili pitanja. Smešite se, uspostavljajte kontakt očima, budite autentični i otvoreni, i iskazujte istinsko interesovanje za druge. 

 

Preuzeto sa sajta www.bizlife.rs

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

21 način da se opustite crtanjem
17.11.2015.
2 min

21 način da se opustite crtanjem

U pauzi od učenja
Kako se rešiti nervoze?
12.02.2016.
3 min

Kako se rešiti nervoze?

U pauzi od učenja
Uspešniji ste nego što mislite ako...
10.11.2017.
5 min

Uspešniji ste nego što mislite ako...

U pauzi od učenja