U pauzi od učenja

Kada ovo čujete pripremite se: 6 fraza nakon kojih će sigurno naići neuspeh

27.01.2016.
2 min

Uvek slušajte KAKO neko nešto kaže, naravno, jer mnogo toga možete čuti u nečijem glasu. Ali, ove fraze otkrivaju sve što treba da znate o nekome ko planira (svesno ili nesvesno) da vas izneveri.

 

 

 

 

1. „Daću sve od sebe...“
Ako čujete ovo, napravite rezervni plan. Osoba jednostavno neće dati sve od sebe. U stvari, to je znak upozorenja da osoba već zna da neće završiti zadatak. Šta god da se desi, postoji 99% šansi da će se završiti neuspehom.

2. „Vratiću se na to čim...“
Kako piše autor jednog sajta, mnogo puta je čuo tu frazu. „Znači upravo suprotno. Osoba koja izgovara ovu frazu neće se vratiti na taj zadatak... ikad.“

3. „Imam neke ideje...“
Opet upozorenje kada vam neko govori o ideji. Tu je zamka. Da je ideja dobra, osoba bi jednostavno uradila to i problem bi bio rešen.

4. „Pokušaću...“
Nisu svi odgledali filmove „Star Wars“ serijala. Da jesu znali bi da kako kaže Yoda „Ne postoji pokušaj“. Kada neko upotrebi reč „Pokušaću/Pokušavam“, to znači: „Znam da neću uspeti...“

5. „Zapravo...“ i/ili „Da, ali...“
Ovo je bezazlena reč, zar ne? Ali to znači nevolju. Posle toga dolazi neka vrsta „pobijanja“ onoga što je predloženo ili rečeno.

6. „Imaš moju reč“
Samouvereni ljudi ne koriste fraze. Osoba koja vam veruje ili će uraditi nešto ili neće, uprkos tome da li izgovarate određene fraze ili ne.

 

Preuzeto sa sajta www.bizlife.rs

Kopiraj link

Slični tekstovi

Kako da se dopadnete ljudima?
11.05.2018.
4 min

Kako da se dopadnete ljudima?

U pauzi od učenja
Kako položiti ispit(e)?
27.09.2011.
5 min

Kako položiti ispit(e)?

U pauzi od učenja
Ovo znači da ste pametniji nego što mislite
22.03.2018.
3 min

Ovo znači da ste pametniji nego što mislite

U pauzi od učenja