U pauzi od učenja

Kako se horoskopski znaci ponašaju na poslu?

18.11.2022.
11 min

O astrologiji se u poslednjih nekoliko godina sve češće polemiše. Jedni duboko veruju u njene tvrdnje, dok je drugima simpatično sve o čemu se tu radi, ali isključivo u vidu zabave. Naravno, postoje i oni koji apsolutno nisu pristalice ove pseudonauke.

Kako se horoskopski znaci ponašaju na poslu?

Foto: Startuj.infostud.com (Shutterstock)

U koju god kategoriju da se ubrajate, verujemo da ste bar jednom bacili pogled na reči koje opisuju vaš horoskopski znak, kao i na to kako se on snalazi u različitim situacijama i ponaša u interakciji sa drugima.

Ukoliko vas interesuje kako se horoskopski znaci ponašaju u radnom okruženju, u narednim redovima donosimo informacije ko često kasni sa zadatim rokovima, ko je radoholik, a ko bez problema uradi sve zadatke.

Ovan (21. mart - 20. april)

Ovnovi su poznati kao hrabri, samouvereni, odlučni, strastveni i energični - i to zaista jesu. Rođeni su da budu lideri i vođstvo im ide od ruke. Inovativnih ideja im ne manjka i jasni i glasni su kada ih prezentuju drugima. Vole dinamičan posao i da su konstantno u pokretu. Stroge rutine i pravila na radnom mestu nisu nešto što privlači pripadnike ovog horoskopskog znaka. Više preferiraju da su slobodni i da sami kroje način na koji će obavljati zadatke. Njihov karakter je impulsivan, što ih često dovodi do pucanja po šavovima. Međutim, dobra strana toga je što istom brzinom i obrade te emocije i nastave dalje sa poslom. Znaju takođe biti i nestrpljivi, što može da im poremeti planove i odnose. Ukoliko želite malo dodatne inspiracije, kvalitetnog i energičnog razgovora, kao i da sa nekim realizujete novi projekat, Ovnovi su idealni za to.

Bik (21. april - 21. maj)

Bikovi su strpljivi, odgovorni i praktični. Poznati su po tome što izuzetno cene sigurnost i stabilnost na radnom mestu. Pouzdani su i kada nešto obećaju da će završiti, nema sumnje da to neće biti tako. Bikovi vole estetski lepe stvari, te nemojte da vas začudi činjenica da oni uživaju da rade u udobnom i lepom radnom okruženju. Hedonizam i hrana su im jača strana, te će ih slatkiši, grickalice i ukusna kafa učiniti srećnim i dati motivacijski boost da rade još efikasnije. Takođe, pripadnici ovog horoskopskog znaka imaju odličan ukus, osećaj za luksuz i sigurnost, te će uvek težiti da pronađu što kvalitetnije resurse i materijale. Njihova pouzdanost i strpljenje izlaze na površinu ukoliko ih zamolite da podrže nove ideje i projekte. Bikovi visoko kotiraju iskrenost i ukoliko ste vi iskreni sa njima, biće i oni sa vama. Takođe, nikako ne požurujte Bikove. Ako su rekli da će završiti zadatak, budite sigurni da hoće, ali svojim tempom rada. Dobro rade pod pritiskom i sve što traže jeste da verujete u njih i njihove ideje.

Blizanci (22. maj - 21. jun)

Pripadnici ovog horoskopskog znaka su radoznali, prilagodljivi i svestrani. Kod Blizanaca, otvorena i jasna komunikacija je na prvom mestu. Kako i sam naziv “blizanci” nagoveštava, ponekad umeju da izgledaju površno, ali to nije tako. Istina je da mogu da se u različitim situacijama ponašaju drugačije, ali to je samo zbog njihove prirodne prilagodljivosti. Društveni i intelektualni, Blizanci napreduju kada su u mogućnosti da ćaskaju sa svima oko sebe i prenose informacije sa jedne na drugu stranu. Oni su kraljevi “small talk” i usputne komunikacije i zato su od velike pomoći prilikom ostvarivanja, a kasnije i negovanja opuštenog razgovora u kancelariji. Društvena stimulacija im je dodatna motivacija u poslu, te se potrudite da im udelite pohvalu ili reči podrške za njihov rad. Ukoliko želite njihovu pažnju, pokažite im da je rad sa vama zabavan i da podržavate njihovu viziju. Slabosti Blizanaca su nedoslednost i neodlučnost, mada im ni vođenje računa o detaljima nije jača strana.

Rak (22. jun - 22. jul)

Rakovi su odani, ubedljivi i maštoviti. U velikoj meri su u skladu sa sopstvenim emocijama, ali veliku pažnju poklanjaju i emocijama drugih, što im daje epitet veoma brižnog kolege. Najbolje se osećaju u svom poslu kada mogu da pomognu i kada uoče da imaju pozitivan uticaj na nečiji život. Zbog toga su odlični menadžeri jer ih njihova empatična priroda podstiče da podrže, pohvale i slave uspehe svog tima. Iako se uvek možete osloniti na Rakove, ne činite to prečesto, jer ukoliko osete da ste prešli granicu, povući će se i stvoriti barijeru kako bi održali distancu za svoje dobro. Zbog toga nekada znaju da se skrivaju iza oklopa i tada veoma teško pokazuju svoju pravu ličnost. Ukoliko vam je potrebna povratna informacija ili utešan razgovor, javite se pripadnicima ovog horoskopskog znaka. U poslu ne vole dinamiku i promene. Bitno im je da znaju jasnu listu prioriteta koju treba da realizuju, kao i da prihod bude stabilan.

Lav (23. jul - 21. avgust)

Lavovi su velikodušni, kreativni i duhoviti. Oni uživaju u energiji drugih i imaju sposobnost da unesu sopstveni entuzijazam na radno mesto. Lavovi vole da se ističu, zapravo uživaju u tome, te je držanje prezentacija ili javni nastup za njih mačiji kašalj. Vole neformalan pristup, pa očekujte da u svaki posao ubace i pokoju šalu jer ih takvo ponašanje drži produktivnim i motivisanim za rad. Kada ih obuzme talas kreativnosti, vrlo lako mogu i druge da inspirišu da daju svoj maksimum u pružanju inovativnih ideja. Prepoznatljivost je njihov tajni znak i sve što žele je da se osećaju viđenim i javno pohvaljenim, zato ih kada imate priliku pohvalite za njihov rad. Slabosti Lavova su arogantni stav i nefleksibilnost, međutim, kada ih bolje upoznate videćete da to i nije uvek baš uvek tako.

Devica (22. avgust - 23. septembar)

Pripadnici ovog horoskopskog znaka su analitični, veoma vredni i praktični. Iako im marljivosti i inteligencije ne manjka, često previše razmišljaju, brinu i preispituju svoje postupke. Pored toga, Device umeju da budu veoma kritične i prema drugima. Kada je reč o poslu, Device su veoma ponosne na svoj rad i snažno se identifikuju sa njim. One uživaju da imaju nešto opipljivo da pokažu kao rezultat svog truda. Analitičnost je ta koja Devicama daje potporu da odlično prate i organizuju čak i najsitnije detalje projekta i da sve drže pod kontrolom. Kada  je u pitanju rešavanje problema, Device vole da taj proces uradite zajedno sa njima jer će imati bolji efekat nego ako samo dođete da im saopštite već formirano rešenje i zaključak. Umeju kritiku da prime k srcu, te pazite koje reči koristite kada želite da im skrenete pažnju na nešto. Slabosti Devica su stidljivost i perfekcionizam.

Vaga (24. septembar - 23. oktobar)

Poznato je da Vage izuzetno cene pravdu i ravnotežu. Nepristrasne su i veoma poštene. Kao i kod Bikova, Vage uživaju da rade u estetski lepom, čistom i prijatnom okruženju. Prefinjenost je Vagama drugo ime i vole da primene lepotu i diplomatiju u svemu što rade. Kada je reč o kolegijalnosti, Vage su društveno pametne i umeju veoma brzo da pročitaju ljude, te su odlične u proceni poslovnih partnera, kolega, ali i iskrenog prijateljstva. Vage se uglavnom upuštaju u uravnotežene poslovne odnose i spremne su da pregovaraju do neizmoglosti kako bi osigurale da uslovi budu fer i pošteni. Vage su vešte u vođstvu kreativnih timova. Pripadnici ovog znaka su veoma ljubazni i uživaju da udovolje drugima, ali kada osete da se to iskorišćava brzo će da promene svoje ponašanja. Kada je u pitanju struktura i hijerarhija u kancelariji, Vagama najviše odgovara kada su uloge jasno podeljene od samog početka. Ne potcenjujte njihov takmičarski duh i ambicioznost.

Škorpija (24. oktobar - 22. novembar)

Škorpije su hrabre, strastvene, snalažljive i odlučne. Šta god zamisle one to i postignu zahvaljujući prethodno navedenim osobinama. Škorpije su emocionalno inteligentne i veoma dobro se snalaze u teškim i izazovnim situacijama jer na njih gledaju kao na priliku za rast i razvoj. Vešti su u istraživanju jer imaju sjajan fokus i analitičnu prirodu. Ne vole da rade u previše bučnom i dinamičnom okruženju. Kada imaju zadatak da reše, potrebno im je malo vremena da uđu u “štos” sa svim novim informacijama, te mir i tišina čine čuda za njihovu produktivnost. Ne budite skeptični u radu sa Škorpijama jer iako vam se možda ne dopada njihov čudnjikavi smisao za humor i tajnovitost, veoma su posvećene poslu, odlično rešavaju probleme i sjajno kreiraju nove strategije.

Strelac (23. novembar - 21. decembar)

Strelčevi su velikodušni i direktni. Veliki su optimisti, često avanturistički raspoloženi i uvek spremni za akciju. Međutim, nekada znaju da preteraju pa umesto da posao privedu kraju oni završe u dobrom provodu. Uvek su u potrazi za novim izvorima znanja koje mogu da prilagode sebi i informacijama koje već poseduju. Strelčevi su prirodni pripovedači i komičari, i sa njima vam nikada nije dosadno. U skladu sa time, umeju da budu odlični promoteri i ambasadori nekog brenda ili kompanije jer odišu autentičnim, zaraznim uzbuđenjem za sve u čemu i oni uživaju. Visoko kotiraju iskrenost i uvek su spremni da čuju otvorenu i razumnu kritiku. U poslovno okruženje donose svežu perspektivu radnih zadataka uz obavezan smeh i šalu. Slabosti ovog znaka su nestrpljivost i nemarnost.

Jarac (22. decembar - 20. januar)

Efikasnost je drugo ime za Jarčeve. Na njih uvek možete da se oslonite jer su odgovorni i temeljni. Jarčevi cene stabilnost i red, i nisu oduševljeni kada su u drugačijoj situaciji. Ukoliko vam se učini da se ponašaju kao sveznalice i da su uvek u pravu, nemojte to da im zamerite, jer retko kad stoje iza svojih reči ako nisu sto odsto sigurni da su tačne. Ovo je najambiciozniji znak i uglavnom puca na visoko. Zbog toga im je i urođena sposobnost liderskog upravljanja i veoma se sigurno i komforno osećaju na vrhovnim pozicijama. Sinonim za ovaj horoskopski znak jeste disciplina, te budite sigurni da će svaki posao završiti do kraja.

Vodolija (21. januar - 19. februar)

Vodolije su nezavisne i originalne, te zbog ovih osobina često znaju da se izoluju od drugih i da rade same za sebe. Najbolje napreduju kada imaju stabilnu rutinu i osećaj kontrole nad svojim radom. Iako su veoma nezavisne, Vodolije najbolje funkcionišu u okruženju sa mnogo ljudi gde se na svakom koraku nalazi mogućnost za druženje i novo poznanstvo. Potrebna im je intelektualni podsticaj da bi bile maksimalno motivisane i produktivne. Upoznavanje im ide od ruke i imaju prirodan talenat da izgrade zajednicu i dobar tim. Vodolije su takođe poznate i kao veliki inovatori koje su tehnološki osvežene i okrenute budućnosti. Slabosti ovog horoskopskog znaka su njihova temperamentnost i nekompromisnost. Ne vole kada se osećaju zapostavljeno na poslu, te se potrudite da uvek imaju svoj spisak zadataka koji obavljaju.

Ribe (20. februar - 20. mart)

Ribe su saosećajne i nežne, umetnički nastrojene ali veoma mudre. U poslu, kao i u životu, najviše slušaju svoju intuiciju, ali su intuitivne i prema drugima što im omogućava da budu svesnije kako se drugi osećaju. Ukoliko su vam potrebne nesvakidašnje ideje, obratite se pripadnicima ovog znaka. Veoma su fleksibilni i prilagodljivi i uživaju u pronalaženju načina da smisleno povežu i pomognu ljudima oko sebe. Poštovanje rokova im nije jača strana, što ne znači da neće uraditi zadatak, već da tempo koji im je nametnut nije nešto čemu se prilagođavaju. Ne vole zadatke da rade ofrlje i zato odvajaju i više vremena za neki posao samo da budu sigurne da će biti visokokvalitetan. Ako vam se nekada učini da im je glava u oblacima, one tada razmišljaju i stvaraju nove kreativne ideje. Na ovaj znak veoma utiče radno okruženje, te se potrudite da svoju žutu minutu sačuvate za sebe.

Kopiraj link

Tijana Đurić

Student sam Fakulteta organizacionih nauka, a u svetu digitalnog marketing sam od druge godine studija. Zaljubljenik sam u pisanu reč i volim da budem okružena inspirativnim ljudima.

Slični tekstovi

Serije koje odlično prikazuju posao i odnos sa kolegama
24.10.2022.
5 min

Serije koje odlično prikazuju posao i odnos sa kolegama

U pauzi od učenja
Šta si postigao i gde ćeš dalje: Sumiranje 2023. i šta u narednoj
05.12.2023.
6 min

Šta si postigao i gde ćeš dalje: Sumiranje 2023. i šta u narednoj

U pauzi od učenja
Poznati koji su se okrenuli "običnim" poslovima
29.09.2023.
4 min

Poznati koji su se okrenuli "običnim" poslovima

U pauzi od učenja