U pauzi od učenja

Unapredite sebe: Saveti koji će vas motivisati i inspirisati da prevaziđete probleme

02.02.2016.
4 min

Kakve god ciljeve u životu zadali sebi važno je da tokom tog puta unapredimo sebe i budemo bolji nego na početku. Evo nekoliko načina da pomognete sebi u prevazilaženju prepreka, motivaciji i učenju dobrog življenja.

 

 

1. Zabeležite svoje uspehe

 

Svaki put kada ostvarite nešto što je u vezi sa vašim ciljevima ili poboljšanjem sebe, zapišite to i ubacite u teglu. Ideja je da, kada god se nešto dobro desi, brzo to zabeležite. Kada ste obeshrabreni ili demotivisani otvorite vašu teglu i pročitajte šta ste sve dobro uradili. Bolje ćete se osećati.

 

2. Okružite se ljudima koji su vam slični

 

Dok pokušavate da ostvarite svoje ciljeve, postoje dobre šanse da još neko radi nešto slično kao i vi. Način na koji možete podići svoju motivaciju je da se povežete sa tim ljudima od kojih možete da dobijete vredne savete. Okružite se ljudima od kojih možete da učite.

 

3. Postavite takav cilj da uvek možete da pratite kako napredujete

 

Kada ispred sebe postavite jedan veliki cilj koji nije lako da ostvarite, a pritom ne vidite koje sve male korake treba preći do cilja, često se dešava da izgubite motivaciju. Zato je važno da znate male procese koji će vas na kraju dovesti do ostvarenja velikog cilja. Svaki uspešan deo puta proslavite.

 

4. Uložite vreme u učenje nečeg novog

 

Kada radimo na sebi, osećamo se dobro i motivisano, što nam poboljšava šanse da ostvarimo zacrtane ciljeve. Budite efektivni i konstantno učite nešto novo. Završite online kurs ili krenite na časove. Učenje novih stvari nam daje elan i motivaciju.

 

5. Meditacija i vizualizacija

 

Mnogi uspešni ljudi navode meditaciju kao od razloga njihovog uspeha. Nije teško, ne zahteva posebnu obuku ili obrazovanje da biste počeli da meditirate. Pronađite neko mirno mesto, zatvorite oči i fokusirajte se na disanje, a potom vizualizujte ostvarenje svojih ciljeva.

 

6. Ne zapostavite sebe

 

Ponekad smo potpuno posvećeni poslu i ostvarivanju rezultata da zaboravimo da vodimo računa o sebi. Koliko god posla da imate pronađite dovoljno vremena za san, druženje sa porodicom i prijateljima, hobi i druge aktivnosti koje vas čine srećnim.

 

7. Čitajte motivacione i inspirativne knjige

 

Ako želite da ostanete motivisani čitajte knige koje vas inpirišu i dobrinose vašem raspoloženju. Umesto gledanja TV-a pročitajte neku zanimljivu autobiografiju ili knjigu iz vaše omiljene oblasti.

 

8. Provodite što manje vremena sa ljudima koji negativno utiču na vas

 

Niko ne voli ljude koji stalno imaju neke zamerke. Ako već morate da se vidite sa nekim ko troši vašu snagu, ograničite vreme koje ćete potrošiti. Na taj način bićete motivisaniji i spremniji da ostvarite svoje ciljeve.

 

9. Budite izvor pozitivne energije za ljude oko vas

 

Motivacija i inspiraciji deluju na principu koliko dajete, toliko dobijate. Zato ohrabrite druge kada vam pričaju svoje namere i uzdržite se od manje bitnih primedbi. Energija koju ćete razmeniti uticaće i na vas pozitivno.

 

Preuzeto sa sajta www.bizlife.rs

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

Koja je tajna dobrog Instagram Reelsa
18.04.2023.
5 min

Koja je tajna dobrog Instagram Reelsa

U pauzi od učenja
10 knjiga koje bi trebalo da pročitaš u 2023. (2. deo)
04.01.2023.
3 min

10 knjiga koje bi trebalo da pročitaš u 2023. (2. deo)

U pauzi od učenja
10 izjava Novaka Đokovića o uspehu
07.07.2023.
5 min

10 izjava Novaka Đokovića o uspehu

U pauzi od učenja