Konferencije

Blockchain Adria online Conference - Blockchain in Enterprise: From Concept to Revenue

03.03.2021.
3 min

Blockchain Adria 25. marta u 10 časova započinje seriju Internet događaja Blockchain Adria, sa uvodnom konferencijom Blockchain in Enterprise: From Concept to Revenue.

 

Blockchain

Foto: Pexels

Ovi događaji su dizajnirani da učesnicima pruže uvid, veze i praktične radionice potrebne za transformisanje njihovih poslovnih modela i tehnoloških imanja za novu decentralizovanu ekonomiju. Oni će pokrivati širok spektar industrija, uključujući vladine i javne usluge, proizvodnju, finansije, zdravstvo, logistiku i maloprodaju.

 

Uvod u konferenciju održaće: Tadej Slapnik, izvršni direktor kompanije Hashnet i član odbora u Blockchain Adria, Adrian Ježina, izvršni direktor kompanije Telemach i dr. Jernej Pintar, direktor Tehnološkog parka Ljubljana. Maria Ceccarelli, sekretarka u Centru Ujedinjenih nacija za olakšavanje trgovine i elektronsko poslovanje predstaviće blockchain projekat i aktivnosti politike u agencijama i organizacijama Ujedinjenih nacija.

 

Greg Medcraft, direktor za finansijske i preduzetničke poslove u OECD-u, govoriće o političkom okruženju oko blockchain inovacija i o tome šta vlade mogu učiniti da podstaknu inovacije i usvajanje u ovoj oblasti. Pierre Maro, iz Evropske komisije, predstaviće najnoviji razvoj evropske infrastrukture uslužnih blokova i aktivnosti Evropskog blokčein partnerstva.

 

Nena Dokuzov iz Ministarstva za ekonomski razvoj i tehnologiju predstaviće aktivnosti blockchain politike na nacionalnom, evropskom i globalnom nivou. Profesor Philipp Sandner, šef blockchain centra u Frankfurtskoj školi govoriće o inicijativama u oblasti digitalnih valuta centralne banke i digitalnog eura.

 

Govornici iz Alastrije, European Blockchain Partnership, Infrachain, Hashnet / SIChain, PharmaLedger i Trust Chain predstaviće aktivnosti evropskih blockchain ekosistema i njihov doprinos u primeni i usvajanju blockchain tehnologije u privatnom i javnom sektoru. Predstavnici blockchain industrije i poslovnih sesija iz različitih blockchain kompanija predstaviće svoja rešenja i primere počev od digitalnog identiteta i sigurnosti - VISeKei, pa sve do mobilnosti - Peter BoSCH GmbH, finansijske usluge - Avanza Group, pametni gradovi - Inženjering, energetika - Suncontract, blockchain as usluga - COTRUGLI Bussines School, procena mogućnosti blockchain-a - SedamIT i e-dostava - Skupina Svetilnik.

 

Predstavnici Instituta Fraunhofer i Fakulteta za računarske i informacione nauke Univerziteta u Ljubljani predstaviće svoje tekuće istraživačke blockchain projekte, dok će predstavnici evropskih blockchain mreža: INATBA, European Blockchain Association i European Block Tech Association zaključiti konferenciju prezentacijom svojih aktivnosti u polje saradnje između blockchain industrije u Evropi i širom sveta.

 

Blockchain Adria je vodeća blockchain mreža u Jugoistočnoj Evropi koja povezuje privatne i javne zainteresovane strane aktivne u obrazovanju, razvoju i primeni u stvarnoj upotrebi blockchain tehnologije; uključujući razvoj i globalno pokretanje prve nacionalne blockchain infrastrukture SIChain u Republici Sloveniji i prvog regionalnog blockchain-a kao uslužne mreže. Od 2017. godine Blockchain Adria je organizovala uticajne nacionalne i regionalne blockchain konferencije, okupljanja i kurseve, a umrežavanjem, razmenom znanja i saradnjom razvila se u centralno Blockchain Digital Innovation Hub u jadranskoj regiji.

 

Blockchain Adria događaji se organizuju u saradnji sa Ministarstvom za ekonomski razvoj i tehnologiju Republike Slovenije, uz podršku COTRUGLI Business School, vodeće poslovne škole u ​​Jugoistočnoj Evropi, i brojnih partnera iz tehnološkog i javnog sektora. Učešće na konferenciji je besplatno. Više o konferenciji i registraciji možete naći na veb stranici konferencije.

 

Partneri i podržaoci: Ministarstvo za ekonomski razvoj i tehnologiju Republike Slovenije, COTRUGLI Business School, Telemach, SI-Chain, Tehnološki park Ljubljana, Tolar, HashNET, SedamIT i Kodeks.

 

Za više informacija kao i za raspored događaja i prijavu.

 

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

Global Model United Nations
09.04.2021.
2 min

Global Model United Nations

Konferencije
SICEF - T'n'T (Technology 'n' Trends) konferencija
20.04.2023.
1 min

SICEF - T'n'T (Technology 'n' Trends) konferencija

Konferencije
Sajam volonterizma 2020
30.11.2020.
1 min

Sajam volonterizma 2020

Konferencije