Konferencije

Osnaživanje Mladih: Podrška Zapošljivosti mladih na Zapadnom Balkanu

14.12.2020.
3 min

Koji su ključni izazovi javnih politika po pitanju zapošljivosti mladih na Zapadnom Balkanu danas? Postoji li saradnja između organizacija civilnog društva i javne uprave? Da li su omladinsko preduzetništvo i preduzetničko učenje dovoljno razvijeni?

 

Osnaživanje mladih

Foto: BOŠ

O ovim i o drugim temama razgovaraćemo na dvodnevnoj regionalnoj onlajn konferenciji „Inicijativa organizacija civilnog drustva Zapadnog Balkana za podršku zapošljavanja mladih“. Konferencija će okupiti predstavnike organizacija civilnog društva, partnerske institucije/fondacije i Vlade sa Zapadnog Balkana i iz Evropske unije, kao i predstavnike biznis sektora, istraživače i aktiviste. Panelisti dolaze iz uglednih institucije, drugih međunarodnih organizacija i iz Evropskih organizacija i organizacija civilnog društva sa Zapadnog Balkana, zajedno sa prepoznatim ekspertima i članovima akademske zajednice.

 

Pridružite nam se u diskusiji 17. i 18. decembra, 2020. godine popunjavanjem prijavnog formulara ovde!

 

Detaljnu Agendu konferencije na engleskom jeziku možete videti ovde.

 

Na konferenciji ćete imati priliku da čujete govornike kao što su Jan Zlatan Kulenović (Regionalna kancelarija za saradnju mladih), Lida Kita (European Training Foundation), Irena Topalli (Beyond Barriers Association), Aleksandra Đurović (Beogradska otvorena škola), Darko Radičanin (Dostignuća mladih u Srbiji) i mnogi drugi.

 

Agenda:

17. Decembar

  • 12.00-12.10 – Otvaranje konferencije i govor dobrodošlice
  • 12.10-13.10 – Prvi panel „Saradnja među OCD i javne uprave na Zapadnom Balkanu u procesima javnih politika i donošenja odluka koje se tiču zapošljivosti mladih“
  • 13.10-13.20 – Kratka pauza
  • 13.20-14.40 – Drugi panel „Zapošljivost na Zapadnom Balkanu: Glavni nalazi i preporuke“
  • Kraj prvog dana konferencije

18. Decembar

  • 12.00-13.30 – Prvi panel „Samo(zapošljivost) – Preduzetništvo na Zapadnom Balkanu"
  • 13.30-13.45 – Kratka pauza
  • 13.45-15.00 – Drugi panel „Javno zagovaranje za zapošljavanje mladih i preduzetništvo: “
  • 15.00 – Zatvaranje konferencije

 

Konferenciju organizuje Beogradska otvorena škola u okviru trogodišnjeg projekta „Inicijativa organizacija civilnog drustva Zapadnog Balkana za podršku zapošljavanja mladih“ koji je podržan u okviru „Civil Society Facility and Media Programme 2016 – 2017 Consolidating Regional Thematic Networks of Civil Society Organisations” programa od strane Evropske komisije.

 

 

Kopiraj link