Predavanja

Besplatan webinar o očuvanju tajnosti podataka

23.07.2021.
2 min

Vuk Perović, Senior AM Engineer iz kompanije Endava govoriće o osnovama kriptografije i njenim najpopularnijim metodama.

Besplatan webinar o očuvanju tajnosti podataka

Da li ste se ikada zapitali kako se važni podaci čuvaju i bezbedno prenose preko računarske ili telekomunikacione mreže tako da niko ne može da ih pročita osim korisnika kome su namenjeni?  

Pridružite se online meetup-u “Cryptography fundamentals” koji će u utorak, 27. Jula od 18:00 časova održati Vuk Perović, Senior AM Engineer iz kompanije Endava i imaćete priliku da saznajte sve o metodama očuvanja tajnosti informacija.  

Šta su to simetrična i asimetrična kriptografija, kada i zašto se one koriste? Zbog čega je entropija bitna? Ovo su samo neke od tema koje će biti pokrenute u okviru webinara gde će se, između ostalog, govoriti i o alatima koji se koriste u kriptografiji poput potpisa, heševa, MAC kodova i infrastukturi javnih ključeva koja pokreće savremeni internet.

Predavač, Vuk Perović, ima više od sedam godina bogatog IT iskustva, a u Endavi je do sada imao priliku da radi na collaboration softveru, sistemima za upravljanje i praćenje robe i na rešenjima za potpisivanje dokumenata. 

Predavanje će biti održano na engleskom jeziku.

Ovo je četvrti webinar u okviru Endava Web Stories, serije online meetup-a namenjenih tech entuzijastama u okviru kojih svoje znanje iz određenih oblasti sa publikom dele Endavini profesionalci raspoređeni u timovima širom Srbije, Sloevnije i Bosne i Hercegovine. 

Webinaru Cryptography fundamentals možete se priključiti potpuno besplatno, samo je potrebno da se prethodno reistrujete ovde.  

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

Meetup: EBM - metrics that matter Mark N.
30.11.2020.
1 min

Meetup: EBM - metrics that matter Mark N.

Predavanja
Meetup: “Programerske zablude“
14.12.2022.
1 min

Meetup: “Programerske zablude“

Predavanja
07.09.2020.
1 min

NLP Magic 2 - Kako napraviti inteligentan chatbot za 45 minuta?

Predavanja