Predavanja

Besplatni kurs kreativnog pisanja za autore dužih formi

18.01.2021.
2 min

Univerzum priče rađa se u velikom prasku izazvanom kada se dobra ideja sretne sa željom i maštom. Tada nastaje vreme i prostor u kome autor kao vrhovni arhitekta stvara svet u kojem će svoje junake otisnuti na neočekivano i izazovno putovanje do samog središta sopstva i suočiti ih sa njihovim (a često i svojim) najdubljim željama i strahovima.

 

Kreativno pisanje za autore dužih formi

Foto: Unsplash
“Epifanija” je kurs kreativnog pisanja namenjen početnicima ili manje-više iskusnim piscima koji žele da razviju dramsku strukturu za dužu narativnu formu romana, dramskog teksta ili filmskog scenarija. Cilj je da tokom dve etape teorijskog i praktičnog rada svaki učesnik kursa svoju ideju stavi na proveru, utvrdi njene snage i slabosti kako bi je unapredio i zatim izgradi stabilnu dramsku strukturu priče koju želi da ispriča. Na kraju kursa, imaće finalnu skicu svog dela, i mapu puta i motivaciju za dalji samostalni rad.

“Epifanija” je u osnovi zasnovana na idejama mitske strukture Džozefa Kembela i Kristofera Voglera, nadograđenim “Filozofijom kompozicije” Edgara Alana Poa i radovima Umberta Eka, Meri Šeli, Safona i drugih autora. Sastoji se iz dve uzastopne etape od po osam časova: prva etapa je više usmerena na teorijski rad, sa domaćim zadacima analize izabranih dela sa liste koju svaki učesnik pravi na početku kursa, dok je druga posvećena praktičnom radu i primeni svega naučenog tokom prve etape.

Kurs je besplatan, a kao što je na početku teksta rečeno, neophodna su tri uslova: ideja, želja i mašta. Pet osoba koje pronađu najkreativniji način da u motivacionom pismu ili videu dokažu da poseduju sve navedeno, imaće priliku da budu deo prvog herojskog tima koji će proći kurs.

Prijave se mogu slati na e-mail adresu ksinergija@gmali.com, sa naznakom za kurs Epifanija, do 24. januara 2021.

 

Kurs će početi početkom februara u online obliku.

 

Kurs kreativnog pisanja “Epifanija” realizuje se u okviru programa “Kreativna sinergija”.

 

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

Razgovor o prevodu knjige „Beren i Lutijena“ Dž. R. R. Tolkina
01.07.2022.
2 min

Razgovor o prevodu knjige „Beren i Lutijena“ Dž. R. R. Tolkina

Predavanja
Regionalni online kurs kreativnog pisanja “Epifanija”
18.01.2023.
2 min

Regionalni online kurs kreativnog pisanja “Epifanija”

Predavanja
Intergalaktički online kurs kreativnog pisanja 4.0
05.02.2021.
2 min

Intergalaktički online kurs kreativnog pisanja 4.0

Predavanja