Predavanja

Ciklus predstavljanja fakulteta u SKC-u: Biološki fakultet, TMF, Poljoprivredni fakultet

21.02.2022.
2 min

U želji da pomogne mladima u izboru budućeg zanimanja, kao i da naglasi neophodnost ulaganja u znanje i usavršavanje, Studentski kulturni centar već godinama pruža gostoprimstvo fakultetima Beogradskog Univerziteta.

Ciklus predstavljanja fakulteta u SKC-u - Biološki, TMF, Poljoprivredni

Četvrtak, 24. februar Velika sala / Ciklus predstavljanja fakulteta:

  • U 16:00 – Biološki fakultet;
  • U 17:30 – Tehnološko-metalurški fakultet;
  • U 19:00 – Poljoprivredni fakultet.

Pošto su mladi ljudi ciljna grupa SKC-a i naši redovni posetioci, ovo je prava prilika da uradimo nešto korisno za njih.

Posetioci dobijaju sve informacije o upisu, studiranju, studentskom životu i mogućnostima nakon završenih osnovnih, master ili doktorskih studija, od profesora i sadašnjih ali i bivših studenata, sada uspešnih poslovnih ljudi.

Tako često imamo situaciju da neko ko je bio gost na ovom programu i doneo odluku o svom budućem zanimanju baš ovde kod nas u SKC-u, dođe posle par godina kao uspešan student da predstavi fakultet koji je baš ovde izabrao.

Ovaj program je namenjen pre svega maturantima ali i svim srednjoškolcima koji planiraju da studiraju neki od fakulteta, kao i studentima osnovnih studija koji žele da upišu master ili doktorske studije. Pozvani su svi fakulteti Univerziteta u Beogradu, većina je već učestvovala tokom prethodnih godina, divno sarađujemo i svake godine nam se priključuju novi fakulteti. Fakulteti koji još uvek nisu uzeli učešće u Ciklusu, dobrodošli su da se uključe i time daju doprinos jednoj lepoj ideji. Studentski kulturni centar ima divnu saradnju i sa Beogradskim gimnazijama i srednjim stručnim školama, kao i učeničkim domovima, koji nas podržavaju u ovom programu i koji redovno obaveštavaju učenike o terminima održavanja događaja.

Predstavljanje traje oko sat vremena, počinje prezentacijom a nakon toga učenici i/ili studenti mogu da pitaju sve što ih zanima o upisu, prijemnom ispitu (što njih naravno najviše boli trenutno), zatim o studiranju, nastavnim modulima, studentskom životu kao i kasnijem zaposlenju. Prezentaciju vode profesori, asistenti, ili sami studenti koji su do juče bili na istim mukama kao i sadašnji maturanti, što još ponajviše znači učenicima koji dolaze, jer tako u opuštenoj atmosferi mogu da pitaju sve što ih zanima u vezi sa konkretnim fakultetom. 

Ciklus prati školsku godinu, (od oktobra pa do maja), tako da se svake godine ponavlja predstavljanje svakog od Fakulteta, jer svake godine stižu novi maturanti i novi studenti. 

Ulaz na događaje je slobodan.

Kopiraj link