Predavanja

Kaži A: Interaktivno predavanje “Istine i zablude o samoubistvu”

22.03.2022.
2 min

Kada si poslednji put razgovarao/la sa nekim otvoreno o svemu onom što te muči, pritiska, iscrpljuje? Ponekad pomislimo da ne postoji izlaz ili da nemamo snage da se suočimo sa problemom. Ukoliko želiš da razgovaraš o tome i/ili naučiš da prepoznaš takve misli i namere kod bliskih osoba u svom okruženju i učiniš nešto za njih, pozivamo te da učestvuješ u interaktivnom predavanju na temu “Istine i zablude o samoubistvu“, u subotu, 26. marta 2022. godine, u Fondaciji „Danilo Kiš“ (zgrada Jadran, I polusprat), sa početkom u 17 časova.

Kaži A: Interaktivno predavanje “Istine i zablude o samoubistvu”

Foto: Startuj.infostud.com (Shutterstock)

Predavanje u okviru ciklusa „KAŽI A“ organizuje Fondacija „Danilo Kiš“ u saradnji sa Udruženjem građana „Psihoartis“ i Centrom „Srce“. Učešće je besplatno.

Zašto nam je važno da pričamo na ovu temu baš u našem gradu?

Naš grad i region Vojvodine se nalazi u vrhu rang liste kada je u pitanju stopa suicida u Evropi. Suicid je globalni problem čovečanstva, veoma raspostranjenja pojava. U drugoj polovini 20. veka broj ljudi koji sebi oduzimaju život je rastao iz godine u godinu. Za poslednjih 50 godina on je narastao za 60%. U 21. veku je prisutan blagi trend opadanja broja izvršenih suicida.

Predavanje ima za cilj informisanje i edukovanje građana, mladih i profesionalaca iz različitih oblasti o fenomenu suicida, kao i razvijanju veština za prepoznavanje faktora koji ukazuju na sucidni rizik. Tokom predavanja "Istine i zablude o samoubistvu" pričamo o tome da li samoubistvo mora da se dogodi, koliko ozbiljno treba da shvatimo nečije "ne živi mi se više", koji su to možda znaci, ponašanja, emocije, koje kada primetimo kod drugih bi bilo dobro da reagujemo, šta ako to primetimo kod nas samih, kome se obratiti, da li možemo nekoga pričom i pitanjem o suicidu pogurati ka tome ili možda suprotno...

Interaktivno predavanje će realizovati volonteri iz Centra “Srce” iz Novog Sada, volonterske neprofitne organizacije koja se bavi pružanjem emotivne podrške osobama u krizi i prevencijom samoubistva. Oni će nam ujedno predstaviti i aktivnosti ove organizacije, te načine na koje se može volonterski učestvovati u njihovom radu.

Prijave su poželjne radi osiguranja mesta na predavanju (nisu obavezne) putem mejla na adresu: mladen.psihoartis@gmail.com.

Čekamo te!

Kopiraj link

Slični tekstovi

Onlajn diskusija "Stres u toku ispitnog roka"
18.04.2022.
2 min

Onlajn diskusija "Stres u toku ispitnog roka"

Predavanja
Zum kafica - 45 minuta o HR-u u digitalnoj i IT industriji
31.03.2022.
1 min

Zum kafica - 45 minuta o HR-u u digitalnoj i IT industriji

Predavanja
Meetup: “Travel bloger, posao iz snova?“
10.01.2023.
2 min

Meetup: “Travel bloger, posao iz snova?“

Predavanja