Predavanja

Online događaj: Inovacije kao rešenje za velike društvene izazove

30.11.2020.
2 min

Način na koji danas funkcionišu privreda i društvo je neodrživ sa aspekta klimatskih promena i zaštite životne sredine. Suštinske promene podrazumevaju primenu inovacija. Stvaranje i uspešna primena inovacija predstavlja izvor rasta produktivnosti, konkurentnosti, kreiranja novih radnih mesta i sveukupnog privrednog rasta.

 

S obzirom na značaj inovativnosti, potrebno je poslovni ambijent učiniti pogodnim za kontinuirani razvoj i primena inovacija. Koji faktori ograničavaju inovativni kapacitet naše zemlje, koje mere treba preduzeti da bi se pospešio razvoj i primena inovacija u Srbiji?

 

Inovacije kao rešenje za velike društvene izazove

Foto: Unsplash

Pozivamo vas da učestvujete u online događaju “Inovacije kao rešenje za velike društvene izazove” koji organizuje EIT Climate-KIC Srbija hab u četvrtak, 3.12.2020. godine u terminu 10,00-12,30 sati, putem Zoom platforme.

 

Ovaj skup okupiće predstavnike institucija i organizacija koje pružaju podršku inovacijama sa ciljem sagledavanja trenutnog stanja domaće startap scene u sektorima životne sredine, zdravlja i obrazovanja. Tokom panel diskusije biće, između ostalog, razmotrena saradnja privrede sa akademskom zajednicom i startap scenom u transferu inovacija na tržište i predstavljeni primeri dobre prakse. Nakon panel diskusije sledi prezentacija o dostupnim programima podrške inovacijama.

 

Molimo vas da svoje učešće potvrdite registracijom na linku.

 

Kontakt za dodatna pitanja i informacije: cirkularna@pks.rs.

 

 

Kopiraj link