Predavanja

Poziv na seminar – mladi protiv populizma

22.10.2020.
3 min

Fondacija Max van der StoelFondacija za evropske progresivne studije i Centar modernih veština i u 2020. godini nastavljaju  da realizuju dugogodišnji program Vratimo demokratiju – Reclaiming Democracy.

 

Poziv za studente - mladi protiv populizma

Foto: freepik 

Verujemo da smo svesni da je u našoj zemlji liberalna demokratija – zasnovana na poštovanju univerzalnih prava, nezavisnih institucija, odgovornosti i transparentnosti – zamjenjuje neliberalnom demokratijom, koju karakterišu snažno vođstvo, autoritarnost prerušena pod pretvaranje volje većine i institucije koje služe onima koji su na vlasti.

 

Ako vas interesuju vrednosti progresivne levice, politika, društveni aktivizam i želite da radite na tome da Srbija postane slobodnije, pravednije i ravnopravnije društvo, prijavite se za seminar, koji će se održati 30. oktobra – 1. novembra.

 

Prijava

Fokus ovog seminara će biti na bavljenju društvenim pokretima i aktivizmom, kao i praktičnim veštinama kao što su pregovaranje i vođenje kampanje. Trening će voditi treneri CMV uz uključenje gostiju iz Holandije (FMS trenerima).

 

Prijavni formular se popunjava online  i to najkasnije do nedelje 25. oktobra. Izabrani polaznici i polaznice treninga će biti informisani tokom ponedeljka 26. oktobra..

 

Osnovni kriterijumi za izbor polaznika i polaznica su društveni i politički aktivizam, regionalna raspoređenost, pol, motivacija i zastupanje vrednosti socijaldemokratije. Ovaj projekat je namenjen prvenstveno mladima (od 18 do 35 godina), koji sebe vide kao aktivne učesnike u društvu i agente promena. Osnovno poznavanje engleskog jezika je neophodno.

 

Za sve odabrane polaznike/ce seminara obezbeđeni su troškove smeštaja, prevoza i hrane.

 

Dodatne informacije

Ukoliko imate dodatnih pitanja, kontaktirajte nas putem komentara ili mailom na office@cmv.org.rs

 

Centar  modernih veština već četvrtu godinu za redom učestvuje u velikom projektu “Budućnost socijaldemokratije u Evropi i njenom susedstvu” koji vode Fondacija za evropske napredne studije (FEPS) i Evropski forum za demokratiju i solidarnost.  

 

Ovaj projekat se paralelno realizuje u 14 zemalja Evrope, Bliskog istoka i Severne Afrike. Projekat je namenjen mladima iz levo orijentisanih političkih stranaka, organizacija civilnog društva i društvenih pokreta.

 

 

Kopiraj link