Predavanja

Startap Vikend u InspiraHub-u

10.10.2023.
6 min

Startap Vikend će se održati 21. i 22. oktobra u prostorijama InspiraHub-a!

Ovo je vaša šansa da otkrijete svoju inovativnu preduzetničku stranu i steknete znanja i veštine koje će vas lansirati u svet startapa!

Da li želite da se upoznate sa svetom startapa i steknete veštine i znanja koja će vam pomoći da razvijete svoje biznis ideje?

Startap Vikend u InspiraHub-u

Svi veliki inovativni preduzetnici su nekada bili početnici. Steve Jobs, Bill Gates i Mark Zuckerberg su nekada bili samo studenti. Ali njihova želja da menjaju svet, da stvaraju nešto inovativno i da preuzmu inicijativu odvela ih je na put uspešnih preduzetnika. Sada je vaš red da započnete sopstveno preduzetništvo i otkrijete svoj puni potencijal uz pomoć Startap Vikenda.

Šta je Startap Vikend?

Ovaj program je izuzetna prilika za mlade da steknu znanja i veštine o metodologijama, alatima i koracima koji se koriste u razvoju tehnoloških startap kompanija. Program je jedinstven jer je kreiran kao Startap Vikend za mlade u Srbiji koji će okupiti mlade ljude na jednom mestu i pružiti im nezaboravno iskustvo.

Ko su organizatori Startap Vikenda?

Zahvaljujući našim sjajnim partnerima, Startap Vikend će biti iskustvo koje ćete dugo pamtiti! Ovo izdanje Startup Vikenda u Subotici organizuju InspiraHub i Inspira Grupa u saradnji sa partnerskim organizacijama iz inovacionog ekosistema Srbije: ICT HubInicijativa Digitalna SrbijaGaraža by TenderlyUSAID Srbija i Preduzmi ideju.

Ciljevi Startap Vikenda?

Učesnici će imati priliku da steknu neophodna znanja i iskustva o koracima u procesu stvaranja inovativnog proizvoda/usluge, metodologijama i alatima koje koriste uspešne startap kompanije.

Cilj nam je da im pružimo uvid u to kako izgleda život startapera i podstaknemo ih da razmišljaju o razvijanju novih tehnologija koje će unaprediti svet oko nas.

Na taj način učesnici će moći da razviju svoje veštine, steknu nova poznanstva i dobiju priliku da svoju ideju predstave stručnoj i poslovnoj javnosti.

Jedan od naših ključnih ciljeva je selekcija mladih talenata koje bismo nakon Startap Vikenda nastavili da mentorišemo i pripremamo za naredne programe podrške na kojima mogu dobiti bespovratna sredstva za osnivanje i razvoj svog startapa.

Intenzivan program učenja, rada i druženja

U dva dana intenzivnog programa učenja, rada i druženja, imaćete priliku da upoznate mlade kreativne ljude sličnih interesovanja, mentore i stručnjake iz startap ekosistema Srbije. Približćemo vam startap svet na način koji do sada niste imali priliku da doživite.

Program Startap Vikenda je pažljivo osmišljen kako bi učesnicima pružio sveobuhvatno iskustvo i omogućio im da steknu znanja i veštine koje su im potrebne za uspešan razvoj startap kompanija.

Program se sastoji od:

 • Inspirativnih predavanja i radionica iz oblasti preduzetništva i startapa
 • Timskog rada i rešavanja realnih problema u startap okruženju
 • Mentorskog rada sa stručnjacima iz različitih oblasti
 • Prezentacija i evaluacija inovativnih poslovnih ideja i poslovnih modela

Kome je namenjen Startap Vikend?

Program je namenjen mladima svih obrazovnih profila, starosti od 18 do 30 godina koji su otvoreni za nova znanja i iskustva i zainteresovani su za svet startapa.

Učešće na Startap Vikendu ima mnogo prednosti za mlade ljude u Srbiji. Ovaj program vam pruža priliku da:

 • Stičete nova znanja i veštine o razvoju tehnoloških startap kompanija
 • Razvijate svoju kreativnost i timski duh
 • Stičete iskustva u radu u timu i rešavanju problema u realnom vremenu
 • Dobijete inspiraciju i motivaciju da započnete svoj poslovni poduhvat
 • Upoznajete druge mlade kreativne ljude i stručnjake iz startap industrije
 • Dobijate povratne informacije i savete od stručnjaka i drugih učesnika
 • Predstavite svoje ideje i projekte pred žirijem
 • Dobijete poklone koje smo pripremili za sve učesnike startap vikenda
 • Osvojite vredne nagrade za najbolje startap timove

Šta možete očekivati na Startap Vikendu?

 • Pohađaćete predavanja i radionice o metodologijama, alatima i koracima koji se koriste u razvoju tehnoloških startap kompanija
 • Dobićete smernice i podršku od mentora, osnivača uspešnih startap kompanija i stručnjaka iz startap ekosistema Srbije
 • Upoznavanje, druženje i zabavu sa drugim kreativnim mladim ljudima
 • Najbolji timovi dobiće mogućnost nastavka mentorske podrške za razvoj svojih inovativnih ideja, pripreme za programe podrške na kojima mogu dobiti vredna bespovratna sredstva za osnivanje startap kompanije
 • Doživećete nezaboravno iskustvo

Najbolji deo?

Učešće na Startap vikendu je potpuno besplatno! Za učesnike je obezbeđen sav materijal za rad, mentorska podrška, inspirativne aktivnosti, osveženje, ketering, pokloni i nagrade za najbolje timove.

Q&A – Često postavljana pitanja

Šta je potrebno za prijavu?

Potrebno je da popunite online formular sa osnovnim informacijama o sebi. Nakon zatvaranja prijava, izabraćemo najbolje kandidate.

Da li moram imati tim da bih učestvovao na Startap Vikendu?

Možete se prijaviti i kao tim ali za selekciju kandidata nije potrebno da imate tim pre učešća na Startap Vikendu.

Kako se formiraju timovi na Startap Vikendu?

Učesnici se mogu prijaviti u timovima ili individualno, pa će biti grupisani na samom Startap Vikendu na osnovu veština i interesovanja. Organizatori će pomoći učesnicima da pronađu ljude sa kojima bi mogli da rade, kako bi se formirali što kvalitetniji timovi.

Da li je neophodno imati prethodno iskustvo u razvoju startap kompanija?

Ne, Startap Vikend je namenjen svima koji su zainteresovani za ovu oblast, bez obzira na to da li imaju prethodno iskustvo ili ne. Sve što vam je potrebno je želja da se pridružite ovom događaju i steknete nova poznanstva, iskustva, znanja i unapredite svoje veštine.

Kako se prijaviti za Startap Vikend?

Sve što je potrebno je da se prijavite putem OVOG FORMULARA. Požurite sa prijavom jer je broj mesta ograničen!

Ne propustite ovu jedinstvenu priliku da steknete nova znanja i veštine iz oblasti inovacionog tehnološkog preduzetništva, razvijete svoje ideje i upoznate se sa svetom startapa.

Vidimo se!

Kopiraj link