Projekti

Otvoren poziv studentima/kinjama za učešće u izradi Regionalne ekološke povelje mladih

14.10.2020.
3 min

Dolaziš iz Svilajnca, Pljevalja, Obilića ili Tuzle? Studiraš, ali uz to želiš i da preduzmeš aktivniju ulogu u svojoj zajednici i učiniš je zdravijim mestom za život? U tom slučaju…

 

Mi tražimo baš tebe!

 

Regionalne ekološke povlje mladihFoto: Pexels

 

Evropski pokret u Srbiji u saradnji sa partnerima, Centrom za Ekologiju i Energiju (Tuzla), Institutom D4D (Priština) i ALFA Centrom (Nikšić) sprovodi projekat pod nazivom Regionalna ekološka povelja mladih, sufinansiran od strane Fonda za Zapadni Balkan (The Western Balkans Fund).

Želimo da osnažimo studentkinje/studente iz manje razvijenih područja, sa visokim emisijama gasova sa efektom staklene bašte, na Zapadnom Balkanu da preduzmu aktivniju ulogu u svojim lokalnim zajednicama u kontekstu pravedne tranzicije ka proizvodnji energije iz obnovljivih izvora i smanjenja gasova sa efektom staklene bašte, da zagovaraju za ambiciozniji program među donosiocima odluka na Zapadnom Balkanu, ali i da podignu svest mladih o bitnosti ove teme.

 

Odabraćemo 16 studenata/kinja (po 4 iz Srbije, BiH, Crne Gore i Kosova*), koji će učestvovati na trening seminaru, doprineti izradi online platforme i Regionalne ekološke povelje mladih, u okviru kojih će kreatorima politika biti predstavljene konkretne mere za postavljanje ambicioznijih programa za smanjenje gasova sa efektom staklene bašte, ali i njihovu primenu u praksi.

 

Kriterijumi za prijavu:

  • status studenta/kinje
  • relevantno obrazovno i profesionalno iskustvo (formalno, neformalne edukacije, volontiranje, profesionalne prakse)
  • interesovanje za učešće u projektnim aktivnostima
  • poznavanje engleskog jezika
  • prednost će imati studenti/kinje koji dolaze iz sledećih gradova: Svilajinac, Pljevlja, Obilić, Tuzla, kao i oni koji su na studijama iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine. Ostale prijave biće razmatrane samo ukoliko mesta ne budu popunjena.

Način prijave: Svi zainteresovani bi trebalo da pošalju kratak video snimak (1-2 minuta) u kome će predstaviti sebe, svoje dosadašnje iskustvo i veštine, kao i lokalni ekološki problem svoje životne sredine. Snimak slati u ZIP format ili putem platforme WeTransfer. Nije potrebno slati dodatne dokumente (CV, motivaciono pismo). Snimak je potrebno dostaviti na mejl adresu:

Poziv je otvoren do 21. oktobra 2020. godine.

 

Online intervjue sa kandidatima obaviće tim eksperata, u periodu 26 – 28. oktobar 2020. godine, a konačna lista biće objavljena najkasnije do 29. oktobra 2020. godine.

 

*Ovaj naziv je bez prejudiciranja statusa i u skladu je sa Rezlucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o deklaraciji o nezavisnosti Kosova.

 

 

Kopiraj link