Radionice

Besplatna online škola programiranja

03.12.2020.
2 min

Treća „Besplatna škola programiranja“ koja se tradicionalno svake godine realizuje u Srpsko-korejskom informatičko-pristupnom centru zahvaljujući saradnji Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Vlade Republike Koreje održaće se tokom sledeće sedmice putem Zum platforme (eng. Zoom).

 

Programiranje

Foto: Pixabay

Obuke iz domena upotrebe inovativnih informaciono-komunikacionih tehnologija, korišćenja najpoznatijeg programa za izradu tabela Eksel (eng. Microsoft Excel) i osnova programskog jezika Pajton (eng. Python), kao i ranijih godina držaće mladi korejski stručnjaci, apsolventi renomiranih IT akademija iz Seula. Za dve godine posvećenog rada oni su obučili više od 700 građana Republike Srbije i unapredili njihova IKT znanja.

 

Bilo je planirano da se treća „Besplatna letnja škola programiranja“ realizuje tokom jula, ali je ona odložena zbog preporučenih mera za sprečavanje, suzbijanje i prevenciju širenja korona virusa i tadašnje epidemiološke situacije u obe zemlje. Zahvaljujući zajedničkim naporima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Nacionalne agencije za informaciono društvo Vlade Republike Koreje obezbeđeni su potrebni uslovi za njeno održavanje putem onlajn platforme.

 

„Besplatna IT škola“ trajaće od 7 do 11. decembra. Kurs osnovnog nivoa korišćenja programa Eksel (eng. Microsoft Excel) održaće se svakim radnim danima u intervalu od 13-16 sati, a osnove programiranja u Pajtonu (eng. Python) svakim radnim danom u periodu 10-12 sati.

 

Napominjemo da su časovi besplatni i da se odvijaju na engleskom jeziku. Pravo da se prijave imaju svi građani/ke. Prijavni formular dostupan je na ovom linku.

 

Naglašavamo da su mesta ograničena, i da se brzo popune, jer je interesovanje ranijih godina bilo veliko.

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

Code9 Workshops
10.04.2024.
2 min

Code9 Workshops

Radionice
FONup: Mobilne aplikacije od ideje do realizacije
20.12.2022.
2 min

FONup: Mobilne aplikacije od ideje do realizacije

Radionice
Uvod u MACHINE LEARNING – besplatna radionica za studente
15.05.2023.
2 min

Uvod u MACHINE LEARNING – besplatna radionica za studente

Radionice