Radionice

Otvoren Microsoft poziv - AI for Accessiblity

29.10.2020.
3 min
Program AI for Accessibility omogućava pristup naprednim računarskim resursima u Microsoft Azure cloud-u za pojedince i organizacije koji rade na osnaživanju osoba sa invaliditetom širom sveta.
 
Otvoren Microsoft poziv
Foto: Pixabay 
Program AI for Accessibility dodeljuje grantove projektima koji se nadovezuju na nedavna dostignuća u Microsoft-ovim kognitivnim uslugama i mašinskom učenju za razvoj pristupačnih i inteligentnih rešenja AI u bilo kojem od tri fokusna područja: zapošljavanje, svakodnevni život i komunikacija.
 
Oblik finansiranja – Pored Azure kredita u novčanoj vrednosti od 10.000, 15.000 ili 20.000 dolara (izračunatog pomoću Azure calculator opcije i u zavisnosti od obima i potreba projekta), ovi grantovi pokrivaju troškove vezane za prikupljanje ili obeležavanje podataka, razvoj modela ili druge poslove u vezi sa inženjeringom. Prijave se ocenjuju na osnovu njihovih naučnih vrednosti, inovativne upotrebe AI tehnologije i skalabilnosti. Korisnici grantova će takođe imati podršku Azure programera, kao i podršku u vidu resursa i mogućnosti za saradnju i predstavljanje svog rada.
 
Prijavljivanje – putem online obrasca za prijavu
 
Rokovi za prijavu – predlozi se kontinuirano prihvataju i razmatraju se nekoliko puta godišnje. Prijave se primaju u određenim oblastima od interesa za svaki rok.
 
Naredni rokovi i područja interesovanja su:
  • Pametni gradovi i prevoz - 15. decembar 2020
  • Obrazovanje - 12. mart 2021
  • Otvoreni poziv - 30. jul 2021
Mogućnost učešća – dozvoljene su prijave programera, nevladinih organizacija, akademika, istraživača i pronalazača iz svih zemalja sveta.
 
Uslovi: pogledati detaljno dokument sa uslovima za prijavu; predlog projekta treba da opiše izazov koji se rešava u vezi sa problemima pristupačnosti, predloženo tehničko rešenje i njegov potencijalni uticaj na osobe sa invaliditetom.
 
Korisni linkovi:

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

DataScience Bootcamp uz programski jezik R – online kurs
29.01.2021.
13 min

DataScience Bootcamp uz programski jezik R – online kurs

Radionice
Developing Java Applications in the Cloud
31.03.2021.
1 min

Developing Java Applications in the Cloud

Radionice
[Virtual] AZUG #17 - DevOps kroz oči SysAdmina
05.11.2020.
1 min

[Virtual] AZUG #17 - DevOps kroz oči SysAdmina

Radionice