Radionice

Poziv na radionicu Forum Teatra

05.04.2021.
2 min

Dobrodošli na radionicu FORUM TEATRA koja će se održati 06.04. i 07.04. koju sprovodi DIVAN Hub.

  • Kako rešavati probleme u društvu?
  • Šta je opresija i šta je za tebe moć?
  • Kako koristiti pozorište u radu sa zajednicom?

 

Poziv na radionicu forum teatra

Foto: Pixabay

To su neka od mnogih pitanja na koja ćemo zajedno nalaziti odgovore.

 

Pored toga, prikazaćemo, rešavaćemo i promišljaćemo mnoge društvene i lične teme koristeći najkreativniji jezik od svih pozorište!

 

Radionica Forum teatra ima za cilj da osnaži učesnike/ce da rešavaju društvene probleme koji su im bliski i sa kojima se suočavaju u svom okruženju.

 

Kroz igre, dramske vežbe, diskusije, proigravanje scena, osnažićemo se da rešavamo prethodno definisane probleme, na taj način se vežbajući za realne situacije.

 

Osim forum teatra, tokom radionice učesnici/ce će imati priliku da se upoznaju i sa drugim tehnikama Teatra potlačenih kao što je teatar slika.

 

Šta je Forum Teatar?

Forum teatar je jedna od tehnika Teatre potlačenih, metodologije koju je sedamdesetih godina u Brazilu razvijao brazilski reditelj i aktivista, Augusto Boal. U početku je bio fokusiran da reši probleme marginalizovane latinoameričke populacije , međutim, danas se upotreba Teatra potlačenih proširila na osnaživanje različitih marginalizovanih i osetljivih grupa u celom svetu.

 

Forum teatar se danas koristi kao efektivna edukativna tehnika u različitim kontekstima, i priznata je kao sredstvo za socijalnu promenu od strane UNESCO-a.

 

Kome je namenjena radionica?

Radionica je namenjena svima onima koji su zainteresovani za tehniku Forum teatra i metodologiju Teatra potlačenih. Posebno ohrabrujemo one koji rade u zajednici, nastavnike i nastavnice, omladinske radnike i radnice, kao i pripadnike osetljivih grupa da se prijave za radionicu.

 

Prijava

Za radionicu se možete prijaviti popunjavanjem prijave na linku.

 

Rok za prijavu je 05.04. do 15h.

 

 

Kopiraj link