Radionice

Program za održive ideje

25.11.2021.
4 min

Poziv za mlade preduzetnike/ce koji razvijaju održiva rešenja za izazove u našem društvu!

Program za održive ideje

Imaš između 18 i 35 godina i motivisan/a si da na preduzetnički i inovativan način rešiš neki društveni i/ili ekološki problem u  lokalnoj zajednici? 

Tvom timu i tebi je potrebna podrška u razvoju biznis ideje za bolje društvo? Možda je baš Program za održive ideje pravo mesto za vas!

Program za održive ideje je novi program za mlade lidere/ke koji razvijaju preduzetnička i inovativna rešenja za lokalne društvene i/ili ekološke izazove. Kroz besplatni program podrške, 10 mladih start-ap preduzeća će zajedno sa timom iskusnih biznis mentora i eksperata raditi na sticanju znanja i veština koja će im pomoći da unaprede svoju biznis ideju.

Kome je namenjen program:

Poziv je namenjen mladima iz Srbije koji imaju između 18-35 godina, imaju tim od najmanje dve osobe, inovativno rešenje za konkretan društveni i/ili ekološki problem, razvijenu poslovnu ideju, potrebu za daljom podrškom u razvoju i posluju kraće od tri godine. 

Prijava:

Prijave za program su otvorene do 19. decembra u 23.59!

Tokom pet meseci programa imaćeš priliku da stekneš preduzetnička znanja i veštine o tome kako da dodatno razviješ svoj biznis, upoznaš i koristiš Design Thinking – kreativnu metodu za rešavanje problema, plasiraš svoj proizvod ili uslugu na tržište, izgradiš održivi finansijski model, naučiš kako da izveštavaš o svom društvenom uticaju, predstaviš ideju investitorima i obezbediš finansijsku podršku za dalji razvoj biznis ideje. Kroz program ćeš dobiti priliku da se povežeš sa stručnjacima, mentorima i drugim mladim inovatorima i preduzetnicima koji su tokom prethodnih 10 godina učestvovali u našim programima. 

Prijavi svoj tim popunjavanjem forme na ovom linku.

Više o programu pronađi ovde.

Ukoliko imaš pitanja, nedoumice ili želiš da saznaš više informacija o programu, budi slobodan/slobodna da nam se obratiš na mail: office@smartkolektiv.org.

Vidimo se!!!!  

Više o nama: 

Program realizuje Smart Kolektiv, pionirska organizacija u oblasti socijalnog preduzetništva i društveno odgovornog poslovanja,  sa preko 18 godina iskustva u podržavanju pojedinaca, organizacija i preduzeća koja doprinose održivom razvoju društva. Program za održive ideje sprovodi se uz podršku Ambasade SAD u Beogradu. 

Program za održive ideje se prvi put sprovodi u Srbiji i deo je petogodišnje strategije i programa Smart Impakt Fond - Fond za razvoj održive ekonomije. Fond nastoji da pruži dugoročnu stručnu i finansijsku podršku socijalnim preduzećima u različitim fazama razvoja i da na taj način doprinese razvoju ekonomije sa pozitivnim društvenim uticajem. Program će do 2024. godine  investirati oko pola miliona evra u inicijative i preduzeća koja doprinose održivim i pozitivnim promenama u svojim zajednicama.

Program se sprovodi zahvaljujući podršci EFSE Entrepreneurship Academy - EFSE Preduzetnička akademija i EVPA - Evropske asocijacije za preduzetničku filantropiju. Fond za razvoj održive ekonomije je pokrenuo Smart kolektiv uz podršku Projekta za unapređenje okvira za davanje, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj - USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo koju prevodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Koaliciju čine Trag Fondacija, Fondacija Katalist, Smart Kolektiv, Srpski Filantropski Forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Kopiraj link