Takmičenja

Četvrti pesnički konkurs u čast Maje Perfiljeve

11.06.2021.
2 min

NVO “Bokeški Forum” raspisuje pesnički konkurs “Tivat 2020” . U spomen na pesnikinju Maju Perfiljevu, odluka organizatora konkursa je da ovogodišnja tema bude: “Da sam ja neko”.

 

Četvrti pesnički konkurs u čast Maje Perfiljev

Foto: Unsplash

Svaki učesnik ima pravo da na konkurs pošalje jednu pesmu. Radovi se šalju isključivo putem e-maila: nvobokeskiforum@gmail.com.

 

Molimo učesnike da vode računa o upotrebi slova (č,ć, ž,š) prilikom kucanja teksta, jer ispravke pristiglog materijala nisu moguće naknadno, kao i od strane  samih članova žirija.

 

Rok za slanje pesama je 15. Maj 2021. godine.

 

O pobednicima odlučuje četvoročlani žiri u čijem su sastavu : profesor književnosti Katica Čavor, zatim nagrađeni učesnik dr Jasmin Dorić iz Srebrenika, književnica Sandra Sindik iz Tivta kao i pjesnik i predsjednik  Bokeškog Foruma dr Andrija Petković.

 

Za tri najbolje pesme obezbjeđene su novčane nagrade.

 

Prvo mesto 200 eura, drugo 150, i treće 100 eura, a u zbirci će se naći će sve pesme koje budu imale najmanje 3/4 ukupnog broja poena.

 

Pravo učestvovanje na konkursu imaju svi pesnici koji pišu na: crnogorskom, srpskom, hrvatskom ili bosanskom jeziku. Najstrožije je zabranjeno i kažnjivo slanje plagijata i već objavljenih pesama.

 

Pobednici konkursa u obavezi su da prisustvuju promociji zbirke pesama u Tivtu, od čije će prodaje kompletan prihod biti namenjen u humanitarne svrhe. U slučaju da ne prisustvuju novčana nagrada će biti usmerena u humanitarni fond.

 

Učestvovanjem na konkursu, odnosno dostavljanjem rada, učesnik prihvata da je saglasan sa pravilima, kao i da, ukoliko takva bude odluka žirija, poslata pesma može biti deo zbirke.

 

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

„Aforizmi i aforističari 21“
29.07.2021.
2 min

„Aforizmi i aforističari 21“

Takmičenja
Konkurs za „Tavusov zbornik“
15.07.2021.
1 min

Konkurs za „Tavusov zbornik“

Takmičenja
Književni konkurs za nagradu "Mirko Petković"
11.06.2021.
1 min

Književni konkurs za nagradu "Mirko Petković"

Takmičenja