Takmičenja

Esports globalno takmičenje 2021.

24.06.2021.
2 min

IESF (Internacionalna esport federacija) i SESE (Sportski Esports Savez Srbije) pozivaju sve studente i diplomce iz Srbije da se prijave na prvo globalno akademsko esports takmičenje i osvoje vredne nagrade!

Esports globalno takmičenje 2021.

Foto: Pixabay

Cilj takmičenja je da se kroz promociju i aktivaciju esports akademskih istraživanja na globalnom nivou doprinese nacionalnoj esport industriji pružanjem sopstvenih nacionalnih istraživanja. Pokretanjem prvog globalnog IESF Esports Academic takmičenja, IESF želi da podrži i podstakne istraživanja vezana za Esport kako bi omogućio da Esport poveća svoju obrazovnu osnovu za dalji rast u budućnosti.

Zahvaljujući SESE, jedinoj esports asocijaciji u Srbiji i članici Internacionalne eSports Federacije (IeSF) koja pruža podršku takmičenju na nacionalnom nivou, svi studenti osnovnih, master i doktorskih studija kao i diplomci imaće priliku da svoje radove i ideje izlože pred svetskom komisijom u rangu sa najboljim studentima iz celog sveta.

Globalno Akademsko Esports Takmičenje sastoji se iz dva konkursa.

Prvi je Poziv za radove koji je namenjen studentima i diplomcima a odnosi se na bilo koju temu Esporta. Tri najbolja rada iz ove kategorije biće nagrađeno sa ukupno 4.500 evra (I, II, i III nagrada). Prijave počinju 1. septembra i trajaće do 27. septembra.

Drugi segment takmičenja zove se Zahtev za istraživanje i namenjen je isključivo studentima doktorkih studija, a zahteva istraživački rad na temu Ekonomski uticaj esporta, a nagrađeni rad osvojiće 15.000 evra. Prijave za naučno istraživački rad počele su 14. juna i traju do 30 juna.

Na oba konkursa studenti mogu učestvovati pojedinačno ili u timu (dva do četiri člana), sa tim da svi članovi tima moraju imati kvalifikacije predviđene konkursom.

Takmičenje je otvoreno za podnosioce zahteva širom sveta, a izabrani kandidati imaće sledeće pogodnosti:

  • Diploma predsednika IESF - a;
  • Nagrade (Poziv za Radove i Nagradni fond za podršku istraživanjima);
  • Objava u Arhivi IESF - a (Novo lansiranje 2021);
  • Mogućnosti predstavljanja na IESF Global Esports akademskom seminaru 2021.

Više detalja o konkursima Poziv za radove i Zahtev za istraživanje kao i sve informacije neophodne za prijavu možeš preuzeti sa linka. Ako imate bilo kakvih pitanja, obrati se imejlom na: academia@iesf.org.

Kopiraj link