Takmičenja

Konkurs za dodelu nagrada Instituta za arhitekturu i urbanizam Srbije 2020

11.06.2021.
2 min

Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije tradicionalno dodeljuje godišnje nagrade za najbolje master radove i doktorske disertacije odbranjene na fakultetima, sa Univerziteta u Srbiji, koji imaju departmane ili katedre iz oblasti arhitekture, urbanizma i prostornog planiranja, i to:

  • Godišnju nagradu „Milorad Macura“ za najbolji master rad iz oblasti arhitekture i urbanizma;
  • Godišnju nagradu „Milorad Macura“ za najbolju doktorsku disertaciju iz oblasti arhitekture i urbanizma;
  • Godišnju nagradu „Dimitrije Perišić“ za najbolji master rad iz oblasti prostornog planiranja;
  • Godišnju nagradu „Dimitrije Perišić“ za najbolju doktorsku disertaciju iz oblasti prostornog planiranja.

 Konkurs za dodelu nagrada

Foto: Unsplash

Uslovi:

Nagrade se dodeljuju za najbolje master radove i doktorske disertacije odbranjene u protekloj školskoj godini (2019/2020), odnosno u tekućoj godini do 15. decembra 2020. godine, za koje su predlozi podneti u skladu sa oglasom;

 

Predlozi za nagrade podnose se u pisanoj formi ili elektronski sekretarijatu Instituta, u roku od 75 dana od dana oglašavanja za konkurs, odnosno od 30. septembra do 15. decembra tekuće godine (na adresu: Bulevar kralja Aleksandra 73/II, e mail: iaus@iaus.ac.rs , sa naznakom: Za Nagradu Instituta);

 

Pravo da predloži neki rad za nagradu ima: dekan fakulteta, rukovodilac departmana, šef katedre, komisija za selekciju radova i mentor rada;

 

Predlog za nagrade sadrži dopis predlagača sa kojim se u prilogu dostavljaju: podaci o predlagaču, podaci o predloženom kandidatu (ime i prezime, studijska oblast, naziv rada, kratka biografija, kontakt adresa i telefon), podaci o mentoru, kratki prikaz/obrazloženje rada, kopija master rada ili doktorske disertacije (obavezno u elektronskoj formi, a po mogućnosti u štampanom obliku, koji se vraća predlagaču).

 

Odluka o dodeljivanju nagrada se utvrđuje do 15. januara, donose je Komisije Instituta, uz pisano obrazoženje, i odluka se objavljuje na internet stranici Instituta kao i Oglasom u sredstvima javnog informisanja. Nagrade se dodeljuju na svečanosti povodom Svetog Save, 27. januara.

 

Godišnje nagrade se sastoje od plakete, kompleta publikacija i prikaza nagrađenog rada u vodećem časopisu nacionalnog značaja „Arhitektura i urbanizam“, čiji je izdavač Institut.

 

Godišnje nagrade se mogu sastojati i od novčanog iznosa u skladu sa finansijskim mogućnostima Instituta, čiji iznos određuje Upravni odbor Instituta na predlog Direktora.

 

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

Konkurs za idejno rešenje za rekostrunkciju sportskog strelišta "Careva Ćuprija" u Beogradu
11.06.2021.
1 min

Konkurs za idejno rešenje za rekostrunkciju sportskog strelišta "Careva Ćuprija" u Beogradu

Takmičenja
Konkurs: Kaira Looro 2021 – Ženska kuća
11.06.2021.
1 min

Konkurs: Kaira Looro 2021 – Ženska kuća

Takmičenja
Konkurs za idejno rešenje za izgradnju - proširenje postojećeg depoa Narodne Biblioteke Srbije
11.06.2021.
2 min

Konkurs za idejno rešenje za izgradnju - proširenje postojećeg depoa Narodne Biblioteke Srbije

Takmičenja