Takmičenja

Konkurs za dodelu Nagrade dr Predrag Simić

11.06.2021.
3 min

U spomen na profesora dr Predraga Simića, njegova porodica, Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu i Centar za društveni dijalog i regionalne inicijative, uz podršku Ambasade Republike Slovačke u Beogradu, raspisuju konkurs za dodelu nagrade Dr Predrag Simić.

 

Konkurs za dodelu nagrada Dr Predraga Simića

Foto: Pixabay

Nagrada je namenja autorima najboljih studentskih radova iz oblasti spoljne politike Srbije i balkanskih odnosa, naučnih oblasti za koje je profesor Simić bio istaknuti stručnjak, britki analitičar, plodan autor i inspirišući profesor.

 

Konkurs za dodelu nagrade za 2021. godinu otvoren je od 09.12.2020. do 16.01.2021. godine. Studenti treće i četvrte godine osnovnih akademskih studija i studenti master akademskih studija na Fakultetu političkih nauka koji žele da konkurišu treba da napišu rad dužine od 1800 do 2200 reči na jednu od sledećih tema:

  • Da li je moguća ekonomska i politička „Zapadnobalkanska unija” i da li bi ona bila korisna za države Zapadnog Balkana?
  • Kakvu spoljnu politiku Republika Srbija treba da vodi prema Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i šta treba da bude u fokusu – dobrosusedski odnosi ili položaj srpskog naroda u ovim državama?
  • Kako će promena američke administracije uticati na regionalnu bezbednosnu i političku dinamiku na Zapadnom Balkanu?
  • Da li je „kovid-diplomatija” Kine, Rusije i EU promenila ulogu ovih aktera na Zapadnom Balkanu i na koji način?

 

Radovi bi trebalo da sadrže jasan odgovor na pitanje i jezgrovitu argumentaciju. Neophodono je da radovi budu uredno referencirani, u akademskoj formi, sa popisom literature na kraju rada. Radove je potrebno poslati u digitalnoj formi (najbolje kao MSO Word dokument) na adresu: milan.krstic.fpn@gmail.com do 23:59:59 sati na dan zatvaranja konkursa (16.01.2021. godine).

 

Autori tri najbolja rada dobiće novčane nagrada i plakete, a dobitnicima prve dve nagrade će biti obezbeđeno i učešće na prestižnom bezbednosnom forumu „GlobSec” u sredinom 2021. godine u Bratislavi.

 

Imena dobitnika nagrade biće saopštena na onlajn ceremoniji dodele nagrade 19.01.2021. godine (link za pristup biće objavljen blagovremeno na sajtu Fakulteta političkih nauka), kada će biti održano i memorijalno predavanje u profesorovu čast.

 

Članovi žirija, koji će odabrati najbolji rad su: prof. dr Dragan R. Simić, prof. dr Dejan Jović, prof. dr Ivo Visković, dr Jasminka Simić, dr Milan Krstić.

 

Za sve dodatne informacije potrebno je obratiti se Milanu Krstiću na mejl: milan.krstic.fpn@gmail.com.

 

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

Konkurs za najbolji humanitarni rad - 2021
11.06.2021.
1 min

Konkurs za najbolji humanitarni rad - 2021

Takmičenja
Konkurs za predstavnike i predstavnice mladih u Savetu za mlade Vlade Republike Srbije
11.06.2021.
6 min

Konkurs za predstavnike i predstavnice mladih u Savetu za mlade Vlade Republike Srbije

Takmičenja
Konkurs za godišnju studentsku nagradu za najbolji esej 2022.
17.05.2022.
2 min

Konkurs za godišnju studentsku nagradu za najbolji esej 2022.

Takmičenja