Takmičenja

Konkurs za objavljivanje radova u 23. broju časopisa “Avlija“

22.10.2021.
2 min

Redakcija časopisa za kulturu, književnost i društvene teme ”Avlija” iz Rožaja raspisala je međunarodni konkurs za objavljivanje radova sa slobodnom temom za 23. broj časopisa Avlija”: poezija (do 5 pesama), proza (1 priča), aforizam (do 5 aforizama), karikatura, esej, putopis, (h)istorija, reportaža, književna kritika, prikaz novog književnog dela…

Konkurs za objavljivanje radova u 23. broju časopisa “Avlija“

Foto: Startuj.infostud.com (Shutterstock)

Konkurs je otvoren od 11.10. do 11.11.2021. godine.

Izabrani radovi biće objavljeni u 23. broju časopisa ”Avlija” do kraja 2021. godine.

Konkurs se raspisuje za autore koji pišu na bosanskom, srpskom, hrvatskom i crnogorskom jeziku, ćirilicom ili latinicom, ekavicom ili ijekavicom bez obzira gde žive. Ukoliko autori pišu na albanskom, goranskom, romskom, makedonskom, slovenačkom ili nekom drugom jeziku potrebno je da uz original pošalju i prevod na jedan od četiiri spomenuta jezika. Ne postoji starosno ograničenje autora.

Radovi se šalju na mejl: avlija.casopis@gmail.com.

Autori poslatih radova treba da napišu u mejlu ako su saglasni da se njihovi radovi objave na sajtu Avlija.me i Facebook stranici ukoliko ne budu izabrani za objavljivanje u časopisu ,,Avlija” broj 23.

Rezultati konkursa biće objavljeni kada i sadržaj časopisa, krajem 2021. godine na sajtu www.avlija.me i www.konkursiregiona.net.

Uslovi konkursa:

  • Slati samo radove koji nisu ranije objavljeni u bilo kakvom štampanom ili elektronskom obliku (internet). 
  • U istoj poruci poslati i kratku biografija autora sa osnovnim podacima: ime i prezime, adresu stanovanja i fotografija (nije obavezna).
  • Redakcija portala Avlija.me i žiri ne snose odgovornost u slučaju zloupotrebe autorskih prava prijavljenih radova na konkursu od strane učesnika ili trećih osoba.
  • Učešćem na konkursu, svi učesnici pristaju na uslove konkursa.

Napomena:

Radovi se ne honorišu. Časopis je besplatan za zastupljene autore u štampanom izdanju 23. broja, ali autorima koji žive van Crne Gore zbog previsokim poštanskih troškova nsmo u mogućnosti da pošaljemo autorski primerak sa našom plaćenom poštarinom. Elektronsko izdanje 23. broja časopisa “Avlija“ će biti dostupno na sajtu www.avlija.me.

Kopiraj link

Slični tekstovi

11.06.2021.
1 min

Književni konkurs Udruženja pisaca "Branko Miljković"

Takmičenja
Konkurs: ,,Sinđelićeve čegarske vatre"
15.03.2022.
2 min

Konkurs: ,,Sinđelićeve čegarske vatre"

Takmičenja
Konkurs za Nagradu Grada Niša za književnost za decu i mlade
11.06.2021.
1 min

Konkurs za Nagradu Grada Niša za književnost za decu i mlade

Takmičenja