Takmičenja

Konkurs za objavljivanje radova u petom broju časopisa "Politeuma"

11.06.2021.
2 min

Studentska organizacija Srpski politički forum poziva sve zainteresovane studente da pošalju svoje radove za peti broj stručnog časopisa studenata društveno-humanističkih nauka i umetnosti Politeuma.

 

Konkurs Politeuma

Foto: Unsplash

U ovom časopisu se objavljuju stručni studentski radovi iz svih disciplina društveno-humanističkih nauka i iz teorije umetnosti, što znači da svoje radove mogu poslati studenti osnovnih i master studija iz Republike Srbije i regiona koji se ubrajaju u navedene kategorije.

 

Konkurs je otvoren do 1. aprila 2021. godine. Autor će odmah nakon slanja rada biti obavešten o prispeću rada i (ne)ispunjavanjutehničkih uslova konkursa. Radove slati na elektronsku adresu redakcija.spf@gmail.com, u Word dokumentu.

 

Da bi rad bio primljen i poslat recenzentima na razmatranje, mora da ispuni kriterijume navedene u Uputstvu za autore i da koristi Pravila navođenja izvora prema APA stilu (pogledajte kraj objave, veoma je važno detaljno pročitati i ispuniti uputstva u suprotnom rad neće biti objavljen).

 

Svaki rad koji ispuni kriterijume biće poslat na nezavisnu recenziju i lekturu. Postoji mogućnost da recenzent prihvati objavljivanje rada samo uz određene preporuke izmena ili dopuna koje predoči u svom izveštaju. U tom slučaju, rad će biti objavljen samo ako autor ispoštuje sve preporuke recenzenta (autora će o tome obavestitiRedakcija). Identitet recenzenata je nepoznat autorima, a identitet autora je nepoznat recenzentima; time se omogućava nepristrasnost u ocenjivanju.

 

Peti broj časopisa izlazi tokom letnjeg semestra 2021. godine. Izdavanje časopisa je omogućila fondacija Zajedno za mlade – prof. dr Danica Grujičić. Za sve dodatne informacije možete se obratiti Redakciji Srpskog političkog foruma na elektronsku adresu: redakcija.spf@gmail.com.

 

Pratite informacije i na našim društvenim mrežama instagram, fejsbuk i putem sajta www.casopispoliteuma.wordpress.com.

 

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

Četvrti pesnički konkurs u čast Maje Perfiljeve
11.06.2021.
2 min

Četvrti pesnički konkurs u čast Maje Perfiljeve

Takmičenja
Poziv za slanje radova: Treći broj naučno-popularnog časopisa A priori
14.01.2022.
1 min

Poziv za slanje radova: Treći broj naučno-popularnog časopisa A priori

Takmičenja
 Konkurs za objavljivanje prvih knjiga mladih autora 2021.
11.06.2021.
2 min

Konkurs za objavljivanje prvih knjiga mladih autora 2021.

Takmičenja