Takmičenja

Konkurs za takmičare devetog TAKT festa

13.07.2020.
3 min

TAKT fest (Tradicionalno akustično kompozitorsko takmičenje),  multimedijalni, interkulturalni festival koji će biti održan deveti put od 24. do 26. septembra u Novom Sadu, objavio je poziv za takmičare i volontere. Cilj TAKT festivala je promocija autorske muzike izvođača i muzičkih grupa iz Srbije, regiona, ali i šire.

 

TAKT je počeo kao demo festival koji je pružao podršku onima koji nisu imali prostora na velikim festivalima. Devet godina nakon toga postao je internacionalan i prepoznatljiv po promociji i negovanju autentičnog umetničkog stvaralaštva. Takmičari dolaze sa i bez iskustva, afirmisani i neafirmisani, sa jednom gitarom ili celim bendom.

 

Osim takmičarskog dela, mogu da učestvuju i u svim ostalim aktivnostima tokom trodnevnog festivala (filmskom i pozorišnom delu, performansima, koncertima, tribinama, radionicama i druženju sa učesnicima iz Srbije, Mađarske, Hrvatske, Poljske, Slovačke, Francuske i iz drugih zemalja.

 

Prijava i učešće na festivalu su besplatni, a zainteresovani se mogu prijaviti do 31. avgusta u 23 sata preko festivalskog sajta (takmičari preko ovog linka, a volonteri ovde).

 

Stručni žiri će odabrati najbolje među prijavljenima, koji će nastupiti na devetom TAKT festu.

 

Propozicije

Pravo učešća imaju pojedinci i muzičke grupe, autori muzičkih dela, bez obzira na žanr muzike, a u skladu sa pravilima i etičkim kodeksom festivala. Prednost imaju učesnici (samostalni izvođači) ili autori pesama (u slučaju grupnog nastupa) mlađi od 35 godina. Na Festivalu se učestvuje jednom autorskom pesmom, a organizatori posebno pozdravljaju izvođenje pesama na maternjem jeziku, iako je dozvoljeno izvođenje na svim jezicima (ako je maternji - jezik nacionalnih manjina, izvođenje pesama na tom jeziku je dobrodošlo, uz prevod pesme na srpski jezik, koji će biti dostavljen žiriju). Pesma kojom se učestvuje ne sme biti deo zvaničnog izdanja, niti da je u procesu objavljivanja do završetka Festivala.

 

Pored takmičarske pesme, učesnici će izvoditi dve dodatne autorske numere van konkurencije. Prednost se daje onim autorima čije i ostale dve pesme odgovaraju propozicijama takmičarske pesme.

 

Finalisti TAKT-a imaju dodatni zadatak: na samom festivalu dobijaju temu od stručnog žirija na koju treba da osmisle pesmu do finala.

 

Takmičari autorske pesme ne moraju da izvode na akustičnoj postavci instrumenata, već je dozvoljena upotreba efekata ili dodataka koji menjaju osnovnu boju instrumenta.

 

Pobednike očekuju nagrade u vidu muzičke opreme, učešća na festivalima u zemlji i okruženju, a svi finalisti dobijaju i izmontirani video materijal jedne pesme sa nastupa.

 

U organizaciji Asocijacije Kulturanova, deveti TAKT biće održan u Radio kafeu (Svetozara Miletića 45) i Domu B612 (Svetozara Miletića 40). Kao i ranijih godina, obilovaće različitim sadržajima, a novina je da od ove godine obuhvata i teatarski i filmski pod-festival.

 

Više o propozicijama moguće je naći na sajtu TAKT festivala ili posredstvom mejlova jelena@kulturanova.org ili milan@kulturanova.org

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

Nagradni konkurs EuroMjuza – Neka se čuje i tvoj glas
11.06.2021.
1 min

Nagradni konkurs EuroMjuza – Neka se čuje i tvoj glas

Takmičenja
Festival Prepad otvara konkurs za mlade umetnike i umetnice
29.11.2021.
2 min

Festival Prepad otvara konkurs za mlade umetnike i umetnice

Takmičenja
Najava Međunarodnog internet takmičenja "Konstantin Veliki"
17.12.2020.
1 min

Najava Međunarodnog internet takmičenja "Konstantin Veliki"

Takmičenja