Takmičenja

Nagradni konkurs: Mladi protiv zločina iz mržnje

23.08.2021.
3 min

Krovna organizacija mladih Srbije poziva mlade, između 15 i 30 godina, motivisane i zainteresovane za širenje svesti o sprečavanju zločina iz mržnje među mladima, da se prijave za foto/video nagradni konkurs “Mladi protiv zločina iz mržnje”. 

Nagradni konkurs: Mladi protiv zločina iz mržnje

Foto: Startuj.infostud.com (Shutterstock)

Šta je to zločin iz mržnje? 

Zločin iz mržnje predstavlja krivično delo učinjeno iz mržnje zbog stvarnog ili pretpostavljenog određenog ličnog svojstva (npr. zbog pripadnosti rasi i veroispovesti, nacionalne ili etničke pripadnosti, pola, seksualne orijentacije ili rodnog identiteta drugog lica) 

Šta je cilj konkursa? 

Fotografije, vizuali (različiti oblici ilustracija), kao i video zapisi ne duži od 5 minuta (u oblicima za YouTube ili TikTok/Reels), imaće za cilj širenje svesti kod mladih o postojanju zločina iz mržnje u našem društvu, kao i o neophodnosti da se radi na njihovom sprečavanju. 

Koji su uslovi konkursa? 

  • Na konkurs se mogu prijaviti sve osobe uzrasta od 15 do 30 godina, državljani/ke Republike Srbije; 
  • Moguće je dostavljanje isključivo ličnog, autorskog dela; 
  • Na konkursu mogu da učestvuju pojedinci ili timovi koji uključuju dve osobe; 
  • Neophodno je dostavljanje potpisanog formulara za pristanak od strane svih lica koja se pojavljuju na fotografijama/video snimcima; 
  • Na fotografijama/vizualima/video snimcima, direktno prikazivanje bilo kakvog oblika nasilja ili eksplicitnog sadržaja neće biti uzeto u razmatranje; 
  • Uz dostavljanje fotografije, vizuala ili video zapisa, neophodno je dostaviti i sadržaj, koji opisuje kontekst dela koje se dostavlja. Sadržaj je potrebno dostaviti kao Word dokument, sa najviše 500 reči. 

Način prijave: 

Fotografiju/video snimak, kao i Word dokument sa opisom rada, uz ime, prezime, datum rođenja, kontakt telefon, kontakt mejl i mesto boravka, dostaviti na email adresu konkurs@koms.rs sa naslovom mejla ZA KONKURS – ZLOČINI IZ MRŽNJE; za sadržaje većeg formata, potrebno je otpremiti ih na Wetransfer, Google Drive ili OneDrive i dostaviti link za Wetransfer ili za drajv na kome se sadržaj nalazi. 

Konkurs je otvoren do 20. septembra 2021. godine. 

Prijavljeni sadržaj oceniće žiri sastavljen od eksperta/kinje iz kreativne industrije i predstavnika/ca KOMS-a i Misije OEBS-a u Srbiji

Žiri će dodeliti nagrade za tri najbolja rada u obe kategorije. Nagrade uključuju pametan telefon i akcionu kameru. 

Napomena: Učešćem na konkursu, autori/ke automatski daju saglasnost da njihov sadržaj može biti javno prikazan. 

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati programskog asistenta Filipa Vulovića, na e-mejl adresu filip.vulovic@koms.rs ili na tel. 060 322 71 03 radnim danima od 9 do 17 časova. 

Kopiraj link

Slični tekstovi

Konkurs za najbolju reportažu ili video o turizmu u Srbiji
29.06.2021.
1 min

Konkurs za najbolju reportažu ili video o turizmu u Srbiji

Takmičenja
Pokreni se! Umetnički konkurs
28.10.2021.
2 min

Pokreni se! Umetnički konkurs

Takmičenja
Umetnički nagradni konkurs „Evropa je ovde 2021“
11.06.2021.
3 min

Umetnički nagradni konkurs „Evropa je ovde 2021“

Takmičenja