Takmičenja

Nagradni konkurs - Umetnost u doba korone

11.06.2021.
3 min

Klub za osnaživanje mladih 018 (KOM 018) u saradnji sa Francuskim institutom Niš raspisuje nagradni konkurs „Umetnost u doba korone” namenjen likovnim radovima, slem poeziji i foto radovima.

 

Umetnost u doba koroneFoto: kom018

Pravo učestvovanja imaju mlade osobe od 14 do 30 godina starosti koje žive u Nišu i okolini.

 

Cilj konkursa je podizanje svesti šire javnosti o važnosti umetničkog stvaralaštva i povećanje vidljivosti rada neafirmisanih umetnika u Nišu za vreme pandemije.

 

Tema konkursa „Umetnost u doba korone“ se odnosi na radove u tri kategorije: Likovni radovi, Foto radovi i Slem poezija.

 

Radovi treba da predstavljaju lični stav umetnika o ulozi umetnosti/umetnika u doba Korone, izazovima sa kojima se mladi umetnici susreću u vreme svetske zdravstvene krize ili neki drugi stav koji na primeran način povezuje njihov rad sa temom konkursa.

 

Učešće na konkursu je besplatno, a za sve zainteresovane konkurs je otvoren od 20. oktobra do 03. novembra 2020. godine.

 

Uputstvo za slanje radova

Likovni radovi

 • Primaće se radovi na papiru rađeni različitim tehnikama (olovka, tempera, gvaš, akvarel, pastel, tuš, kolaž, kombinovane tehnike…) kao i radovi u digitalnoj verziji.
 • Maksimalan format radova je 297x420mm tj. A3 format.
 • Likovni rad odrađen na papiru je potrebno skenirati i priložiti u prijemnoj formi.
 • Likovni rad odrađen u digitalnom formatu, u bilo kom od programa za crtanje, potrebno je poslati u .jpg formatu rezolucije 300 dpi.
 • Radovi moraju biti originalni i rađeni samostalno, nastali 2020. godine i ne smeju biti ranije izlagani na drugim međunarodnim konkursima i izložbama.

 

Slem poezija

 • Svi radovi u okviru Slam poezije se šalju u formi Word dokumenta, Times New Roman font (veličina 12, jezik: srpska latinica), dokument sa imenom i prezimenom Autora priložiti u prijavnoj formi.
 • Radovi moraju biti originalni i rađeni samostalno, nastali 2020. godine i ne smeju biti ranije objavljivani na drugim međunarodnim konkursima i izložbama.

 

Foto radovi

 • U obzir dolaze fotografije u boji, kao i crno-bele, u digitalnom format. Imajte u vidu da je vrhunski tehnički kvalitet presudan kako bi fotografija bila nagrađena.
 • Minimalna rezolucija fotografija u digitalnom formatu: 6 megapiksela (rezolucija 3,000 x 2,100 piksela).
 • Fotografije u digitalnom formatu treba slati kao „fajl visoke rezolucije“: jpeg format najvišeg kvaliteta (npr. sačuvan u Adobe Photoshop-u, kvalitet nivoa 12).
 • Naziv fajla mora sadržati ime fotografa i naziv fotografije i kao takav ga treba priloziti u prijemnoj formi.

 

Radovi moraju biti originalni i rađeni samostalno, nastali 2020. godine i ne smeju biti ranije izlagani na drugim međunarodnim konkursima i izložbama.

 

Formi za prijavu i slanje radova možete pristupiti klikom ovde.

 

Najbolji rad iz svake kategorije, odabran glasovima stručnog žirija, biće nagrađen vaučerom prodavnice GIGATRON u vrednosti od 15,000.00 RSD.

 

Konkurs se sprovodi u okviru projekta „Stay Connected“ koji sprovodi Klub za osnaživanje mladih 018 (KOM 018) u saradnji sa Francuskim institutom u Nišu.

 

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

Konkurs „Vidovdanski cvet“
16.03.2022.
1 min

Konkurs „Vidovdanski cvet“

Takmičenja
YouthLead #Reaching16 Essay Contest
11.06.2021.
2 min

YouthLead #Reaching16 Essay Contest

Takmičenja
10. međunarodni književni konkurs "Zlatno pero" Knjaževac
11.06.2021.
1 min

10. međunarodni književni konkurs "Zlatno pero" Knjaževac

Takmičenja