Takmičenja

Otvoren je konkurs za Social Impact Award 2023

17.05.2023.
3 min

Najveći evropski program za podršku inovacija u oblasti društvenog preduzetništva - Social Impact Award, otvorio je prijave za novi ciklus.

Otvoren je konkurs za Social Impact Award 2023

Program je namenjen mladima od 14 do 30 godina koji imaju inovativna rešenja za društvene izazove i potrebna im je mentorska i finansijska podrška kako bi ova rešenja sproveli u održive projekte. Projekti se mogu baviti sledećim temama: smanjenje siromaštva, zdravstvo, obrazovanje, životna sredina, energija, informacione i komunikacione tehnologije, ljudska prava, jednake mogućnosti, ali i drugim bliskim temama.

Konkurs je otvoren do 28. maja u 21:59h. Prijave se nalaze na sajtu apply.socialimpactaward.net.

Kako izgleda učešće na Social Impact Award programu?

Svi timovi i pojedinci koji se prijave do 28. maja prolaze proces selekcije i ocenjivanje stručnog žirija. Na osnovu glasova žirija 10 najboljih ideja ulazi u finale. Finalisti, odnosno finalistkinje, zatim prolaze kroz tromesečni period inkubacije (od jula do septembra) koji podrazumeva intenzivni rad na razvoju projekata sa dodeljenim mentorima i ekspertima kako bi se ta ideja pretvorila u održiv biznis.

Tri tima koji budu izabrana od strane stručnog žirija na kraju programa dobijaju dodatna  tri meseca mentorske podrške, novčanu nagradu u iznosu od 1500 EUR i priliku da učestvuju na međunarodnoj konferenciji SIA Summit koji se ove godine održava u Beogradu.

Ko može učestvovati?

Sve prijave za Social Impact Award 2023 moraju da ispune sledeće uslove:

  • Svi članovi glavnog tima moraju biti rođeni između 1. januara 1993. i 31. decembra 2008.;
  • Podnosioci prijava nisu učestvovali u SIA inkubaciji sa istom idejom niti su osvojili SIA prethodnih godina;
  • Ideja nije pravno utemeljena pre 1. januara 2022. godine.;
  • Ideja nije primila formalnu start-up podršku pre konkurisanja. Pod formalnom start-up podrškom se smatra finansijsku podrška treće strane koja prelazi vrednost od 6.000€ (anđeoske investicije, grantovi, nagrade...);
  • Uvažavaju se samo one prijave koje su potpune i podnete na vreme putem naše veb stranice. Rok za podnošenje prijava je 28.05.2023. u 21:59.

Kako do prijave?

Ukoliko želiš da prijaviš svoju ideju, da se razvijaš, učiš, upoznaš nove ljude i zakoračiš ka promeni, to možeš učini klikom na link apply.socialimpactaward.net.

Otvoren je konkurs za Social Impact Award 2023

Program u Srbiji sprovodi organizacija Razlivalište od 2014. godine, a podržali su ga Erste Banka, Coca – Cola HBC Srbija, Masterbox, Tenderly, SAP, Attic42, ERSTE Fondacija i Univerzitet ekonomije i biznisa u Beču.

Sve informacije o programu nalaze se na sajtu serbia.socialimpactaward.net.

Kopiraj link

Slični tekstovi

Prijavite se za L’Oréal Brandstorm takmičenje za mlade inovatore
07.03.2024.
2 min

Prijavite se za L’Oréal Brandstorm takmičenje za mlade inovatore

Takmičenja
CoreNet Global Academic Challenge 14
08.08.2023.
4 min

CoreNet Global Academic Challenge 14

Takmičenja
Predložite mlade talente za Nagradu „Svetislav Milić – mladima od srca“
26.01.2024.
5 min

Predložite mlade talente za Nagradu „Svetislav Milić – mladima od srca“

Takmičenja