Takmičenja

Otvoren poziv za slanje fotografija o životu studenata u novosadskom kampusu

03.11.2021.
2 min

Studentska asocijacija Univerziteta u Novom Sadu poziva bivše i sadašnje “stanare” novosadskog kampusa svih generacija da doprinesu kreiranju kolekcije fotografija pod nazivom „Oni žive“ o životu studenata u novosadskom kampusu, od kraja Drugog svetskog rata do danas.

Otvoren poziv za slanje fotografija o životu studenata u novosadskom kampusu

Poziv za slanje fotografija je jedna od aktivnosti koja se realizuje u okviru projekta „Oni žive“ - studentski životi otkriveni kroz kontekstalne umetničke prakse, u saradnji sa Domom kulture Studentski grad iz Beograda, koji je nosilac projekta, a pod pokroviteljstvom Fondacije „Novi Sad  - Evropska prestonica kulture“ u okviru programskog luka „Budućnost Evrope“ u cilju zvanične dopune programa „Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture“.

Pozivaju se bivši i sadašnji studenti Univerziteta u Novom Sadu kao i stanari studentskih domova svih generacija da se pridruže i uključe u stvaranje kolektivne istorije o studentskom životu na taj način što će omogućiti da njihove fotografije postanu deo ovog uzbudljivog, kolektivnog sećanja i izvor daljih saznanja o životu u novosadskom kampusu.

Svi zainteresovani studenti mogu da se uključe i doprinesu kreiranju kolekcije fotografija pod nazivom „Oni žive“ o životu studenata u novosadskom kampusu, od kraja Drugog svetskog rata do danas, ukoliko u svojim albumima imaju fotografije kampusa i života u njemu.

Fotografije se neće zadržavati već će, odmah nakon skeniranja, biti vraćene vlasnicima.

U obzir dolaze i već skenirane fotografije, kao i fotografije u digitalnom formatu koje se mogu poslati putem mejla, tako da originali ostaju kod vlasnika.

Fotografije o životu u novosadskom kampusu biće arhivirane u okviru onlajn kolekcije pod nazivom „Oni žive“ (they:live) na međunarodnoj kolaborativnoj digitalnoj platformi Topoteka i zvaničnom sajtu projekta paralelno sa kolekcijama o životu studenata u studentskim domovima u Beogradu, Madridu, Podgorici, Rijeci i Zagrebu.

Za više informacija kontaktirati arhivistkinju Maju Bulović na mejl: novisad@theylive.eu ili na telefon 064/0293684.

Arhivistkinja će, sve zainteresovane, kroz nekoliko jednostavnih koraka, upoznati sa načinom korišćenja materijala i jasnom regulativom arhiviranja njihovih fotografija u okviru onlajn kolekcije „Oni žive“ na temu studentskog života.

Krajnji rok za slanje fotografija: 28.02.2022.

Kopiraj link

Slični tekstovi

Niški DIF raspisao foto - konkurs za najbolje sportske fotografije
20.07.2021.
1 min

Niški DIF raspisao foto - konkurs za najbolje sportske fotografije

Takmičenja
11.06.2021.
4 min

Nagradni foto-konkurs "Moje leto" Fondacije "Danilo Kiš"

Takmičenja
Environmental photography award 2021
11.06.2021.
2 min

Environmental photography award 2021

Takmičenja