Takmičenja

Peti pesnički konkurs UG „Igrale se delije“

11.06.2021.
2 min

Udruženje građana “Igrale se delije” raspisuje V pesnički konkurs posvećen pesniku Miloradu Petroviću Seljančici. Konkurs je otvoren od 01.03.2021. do 01.06.2021.

 

Peti pesnički konkurs Igrale se delije

Foto: Pixabay

Odlukom UG “Igrale se delije” tema ovogodišnjeg konkursa je: “Sve dok je tvoga blagog oka”. Pred autorima je ovoga puta jedna ljubavna tema, koja nosi naslov jedne od Seljančicinih pesama. Ljubav je uvek neiscrpna inspiracija za stihove, bilo da je uzvraćena ili ne.

 

Konkurs obuhvata tri kategorije:

  • kategoriju učenika osnovnih škola, srednjih škola i
  • kategoriju odraslih.

 

Pesnikinje i pesnici šalju do pet pesama napisanih u PDF formatu, ćirilicom u fontu Times New Roman, adresu, broj telefona i kratku biografiju na elektronsku adresu: igralesedelijekonkurs@gmail.com Učenici pored kontakt podataka i biografije šalju tačan naziv škole i razred koji pohađaju.

 

Pesme ne smeju biti objavljivane u štampanoj ili elektronskoj formi. Udruženje građana „Igrale se delije“ ne snosi odgovornost za eventualno kršenje zakona o autorskim pravima i njegovu zloupotrebu. Autorski prilozi se ne honorarišu. Od pristiglih radova biće izabrane po tri najbolje pesme u kategorijama I-IV razred, V-VIII razred, kao i po tri najbolje pesme iz kategorije srednjoškolaca i odraslih.

 

Pobednički i odabrani radovi biće štampani u zborniku. Nagrađeni autori (plaketa + knjiga) kao i autori zastupljeni u zborniku biće pozvani da učestvuju na završnoj manifestaciji “Igrale se delije” koja će se održati krajem jula u Velikoj Ivanči (opština Mladenovac) u okviru manifestacije “Mladenovačko kulturno leto”.

 

Udruženje građana „Igrale se delije“, Velika Ivanča, Mladenovac.

 

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

11.06.2021.
1 min

Produžen 4. međunarodni konkurs "Delić raja"

Takmičenja
Konkurs za dodelu godišnjih nagrada za arhitekturu za 2020. godinu
30.07.2021.
1 min

Konkurs za dodelu godišnjih nagrada za arhitekturu za 2020. godinu

Takmičenja
Konkurs za idejno rešenje za rekostrunkciju sportskog strelišta "Careva Ćuprija" u Beogradu
11.06.2021.
1 min

Konkurs za idejno rešenje za rekostrunkciju sportskog strelišta "Careva Ćuprija" u Beogradu

Takmičenja