Takmičenja

Takmičenje Space4Women 3.0 - Galaksija novih ideja

11.06.2021.
5 min

Takmičenje se, ove godine se treći put po redu organizuje u okviru projekta “Space4Women: 3.0” koji je finansiran i podržan od strane Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije, a koji realizuje Studentska asocijacija Univerziteta u Novom Sadu u saradnji sa partnerskim organizacijama.

 

Takmičenje Space4Women 3.0 - Galaksija novih ideja

 

Kroz ovaj projekat i takmičenje želimo da pomognemo studentkinjama Univerziteta u Novom Sadu da zakorače u svet preduzetništva i istraju na svom putu uspeha.

 

Ko može da se prijavi?

Takmičenje je namenjeno studentkinjama osnovnih, master ili doktorskih studija svih fakulteta Univerziteta u Novom Sadu koje žele da preuzmu inicijativu, razmišljaju kreativno i zakorače u svet preduzetništva.

 

Na takmičenje mogu da se prijave studentkinje koje imaju inovativnu ideju za razvoj novog ili unapređenje postojećeg proizvoda odnosno usluge. Ideja može da se odnosi na bilo koju oblast (npr. kultura, ekologija, turizam, poljoprivreda, IKT, tehnologija i dr). Ideje se prijavljuju u timu koji treba da se sastoji od minimum 2, a maksimum 5 članova. Članovi tima ne moraju biti sa istog fakulteta/departmana i timovi mogu biti mešoviti (da ga čine studenti i studentkinje) s tim da tim lider mora da bude studentkinja.

 

Zašto da prijavite ideju?

Mi verujemo da zajedničkim radom, razvojem i podrškom koju pružamo jedne drugima možemo mnogo toga promeniti. Kroz ovo takmičenje otvorićete vrata sveta preduzetništva i imaćete priliku da steknete veštine, znanja i alate potrebne za dalji razvoj vaših ideja. Imaćete prilike da se upoznate sa uspešnim preduzetnicama, iskusnim mentorima i predavačima i drugim kreativnim timovima. Zato vas pozivamo da iskoristite inovativni potencijal koji proizilazi iz vašeg najvrednijeg resursa, a to je znanje

 

ZAKORAČIMO ZAJEDNO U GALAKSIJU NOVIH IDEJA! :)

 

Na koji način se vrši selekcija?

Nakon faze prijave ideja, selekcija i odabir predloženih ideja koje će ući u proces mentorstva i obuke i pripremu za finalno takmičenje vršiće se na osnovu sledećih kriterijuma:

 • Originalnost i inovativnost ideje
 • Tržišni potencijal
 • Kvalitet prijave
 • Struktura tima

 

Faze takmičenja

I faza - Prijava ideja do 15.11.2020. godine.

 

II faza - Selekcija ideja do 20.11.2020. Odabrani timovi biće obavešteni putem email-a.

 

III faza - Odabrani timovi će ući u proces mentorstva i obuke i učestvovaće u edukacijama koje će im pomoći da razrade svoje ideje i da se pripreme za završno takmičenje. Obuke će se organizovati u virtuelnom okruženju (onlajn) putem specijalno dizajnirane platforme u periodu od 25.11.2020. – 15.12.2020.

 

Termini obuka će se definisati naknadno u dogovoru sa učesnicama. Planirano je da se održi minimum tri bloka obuka koje bi obuhvatile sledeće teme:

 • Razvoj biznis modela
 • Istraživanje tržišta
 • Zaštita intelektualne svojine
 • Idealna “Customer persona”
 • Digitalni marketing i kreiranje vizuelnog identiteta
 • Timski rad
 • Javni nastup i priprema za predstavljanje ideje.

 

IV faza - Finale takmičenja biće organizovano u drugoj polovini decembra. Timovi će u finalu takmičenja predstaviti svoje ideje pred stručnim žirijem koji će proglasiti pobedničke timove i dodeliti vredne nagrade.

 

*** Format finala takmičenja (online/ u fizičkom okruženju) biće definisan u skladu sa epidemiološkom situacijom, i preporukama nadležnih tela Republike Srbije. Ukoliko ne budu postojali uslovi za organizovanje finala takmičenja u prostorijama Univerziteta u Novom Sadu, finale takmičenja biće održano u u potpunosti online.

 

Nagrade

Pobednički tim osvojiće nagradu u vrednosti od 2.000 eura, a pored glavne dodeliće se i druge vredne nagrade timovima koji osvoje II i III mesto.

 

Prijava

Rok za slanje prijava - 15.11.2020. do 23:59h

 

Prijave su otvorene na ovom linku, a ukoliko vam je potrebno još informacije, možete ih naći ovde.

 

Napomena u vezi COVID-19

Usled epidemiološke situacije uzrokovane virusom COVID-19, a radi sigurnosti i bezbednosti učesnika i organizatora projekta, takmičenje će se ove godine održati u virtuelnom okruženju. Obuke i mentorske sesije će se realizovati u potpunosti online, primenom specijalno kreirane edukativne platforme, u saradnji sa stručnim saradnicima i mentorima. Format finala takmičenja (online/u fizičkom okruženju) biće definisan u skladu sa epidemiološkom situacijom, i preporukama nadležnih tela Republike Srbije.

 

Epidemiološka situacija neće uticati na kvalitet takmičenja, i sve aktivnosti biće organizovane tako da učesnici mogu lako da pristupe edukativnim sadržajima i steknu potrebna znanja i veštine iz oblasti preduzetništa koje će moći dalje da primenjuju u svom ličnom i profesionalnom razvoju.

 

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

Fishbowl Challenge 2021/2022
17.06.2021.
2 min

Fishbowl Challenge 2021/2022

Takmičenja
Arrell Food Inovation Awards
11.06.2021.
3 min

Arrell Food Inovation Awards

Takmičenja
IBM - Master the mainframe Global Hackathon 2021
11.06.2021.
2 min

IBM - Master the mainframe Global Hackathon 2021

Takmičenja