Volontiranje

Postani deo SIF2022 tima – unapredi svoje profesionalne veštine!

31.05.2022.
4 min

Čuo/la si za socijalno preduzetništvo, ali nisi siguran/a šta to tačno znači? Znaš šta znači i baš zato bi da saznaš još više? Želiš da stekneš iskustvo u organizaciji događaja koji te zaista zanima? Ovo je idealna prilika! Postani deo tima koji će organizovati deveti po redu Forum socijalnih inovacija (SIF2022). Stekni teorijsko i praktično iskustvo u organizaciji najveće godišnje konferencije o socijalnim inovacijama u zemlji i regionu i poveži se sa ljudima koji dele tvoja interesovanja i vrednosti!

Postani deo SIF2022 tima – unapredi svoje profesionalne veštine!

Tražimo volontere koji imaju želju da se profesionalno usavršavaju da se prodruže našem timu kako bi pružili logističku podršku konferenciji i stekli nova znanja i iskustva. 

Učešće u organizaciji SIF-a daje šansu da otkriješ šta to znači kada biznis odluči da bude deo rešenja i pokretač promene i nakoji način socijalno preduzetništvo može biti alat za rešavanje društvenih problema i izazova. Imaćeš mogućnost da se upoznaš i povežeš sa ljudima koji su kreativni, inovativni i željni da svoje iskustvo o socijalnom preduzetništvu podele sa drugima. Pored toga, steći ćeš vredno profesionalno iskustvo u organizaciji događaja, radeći zajedno sa dinamičnim timom stručnjaka sa višegodišnjim iskustvom u ovoj oblasti. 

O čemu se radi?

Forum socijalnih inovacija je međunarodna konferencija o socijalnom preduzetništvu i socijalnim inovacijama koja seodržava po deveti put 15. juna u Beogradu. Ovaj događaj je mesto susreta organizacija civilnog društva, socijalnih preduzeća, kompanija, investitora, institucija, studenata, mladih preduzetnika i svih onih koji veruju u solidarnost, proaktivnost i zajedništvo kao recept za pravednije društvo. Izuzetno bogat programski sadržaj ovogodišnje konferencije obuhvatae panel diskusije, prezentacije primera dobre prakse u različitim sektorima, kao i interaktivne radionice za mlade. Programi konferencije imaju cilj da ukažu na potencijale socijalnog preduzetništva kao pokretača pozitivnih društvenih promena. Forum socijalnih inovacija je tokom prethodnih 8 godina posetilo preko 800 lidera iz civilnog, privatnog i javnog sektora iz 16 zemalja.

Forum socijalnih inovacija organizuje Smart kolektiv u partnerstvu sa Forumom za odgovorno poslovanje, nacionalnom mrežom društveno odgovornih kompanija u Srbiji. 

Forum socijalnih inovacija održaće se ove godine 15. juna u Prostoru Miljenko Dereta u Beogradu.

Ukoliko želite da se više informišete o događaju, posetite naš sajt ili nas zapratite na Facebooku i Instagramu.

Šta dobijaš?

 • Iskustvo učešća u pripremi i realizaciji međunarodne konferencije.
 • Upoznavanje sa konceptom socijalnog preduzetništva. Priliku da sarađuješ sa dinamičnim timom kreativnih ljudi i obogatiš svoje profesionalno iskustvo.
 • Mogućnost prisustva radionicama i drugim programima na konferenciji.
 • Mogućnost da iz prve ruke čuješ lična iskustva socijalnh preduzetnika iz Srbije i sveta koji su pokretanjem svog poslovanja započeli pozitivne promene u svojoj zajednici.
 • Inspiraciju i motivaciju za razvijanje sopstvenih ideja.
 • Po završetku konferencije dobićeš potvrdu o obavljenom volonterskom iskustvu. 

Na kojim pozicijama možeš da volontiraš?

 Volonterske pozicije su:

 • Hosting
 • Logistika
 • Izveštavanje
 • Komunikacija

Izabrani volonteri će dobiti detaljna uputstva o svojoj poziciji i zaduženjima.

Važni datumi

 • Rok za prijavu je 5. jun. 
 • Pregled prijava i selekcija kandidata biće izvršena do 8. juna, na osnovu motivacije za učešće.
 • Info radionica za izabrane volontere će se održati 10. juna i prisustvo je obavezno za sve članove volonterskog tima. Na sastancima će biti dogovorene pozicije i datumi angažovanja volontera.
 • Datumi održavanja konferencije su 15 juna.

Kako možeš da se prijaviš?

Ako sebe vidiš kao deo ovogodišnjeg SIF tima i znaš da možeš biti na raspolaganju u navedenom periodu, popuni formular.

Za više informacija možeš da nas kontaktiraš putem mejla na office@smartkolektiv.org ili telefonom +381 (0)11 2659 700

Kopiraj link